Op Sportpark De Molendijk trapte TVC’28 af tegen SDC’12. Na de eerste wedstrijd tegen de ploeg uit Denekamp verloren te hebben zocht TVC sportieve revanche. De wedstrijd begon rommelig. Veel balverlies van beide ploegen zorgde voor een onrustig begin. In de 9e minuut wist TVC het eerste wapenfeit te vertonen door Stef Roelofs op goal af te sturen. Zijn lobje belandde echter recht in de handen van keeper Bram Bonnes. Amper een minuut later kwam de ploeg van Eric Lippold alsnog op voorsprong. Een voorzet van links werd door SDC-verdediger Jorg Schutte knullig in eigen doel gewerkt. Hierna vervolgde de wedstrijd weer zijn rommelige karakter. TVC was de ploeg die dit in kansen om wist te buigen. Stef Roelofs schoot in de 16e minuut op de kruising met een knap schot, en in de 32e minuut kwam Joren Bosch dreigend richting de goal vanaf rechts, maar zijn voorzet wist net niet de goede kleur te vinden. In de tegenstoot werd SDC gevaarlijk via Niel Wenneger, maar goalie Ruud Hesselink was attent en wist de bal net op tijd weg te werken.

De tweede helft was net zo rommelig als de eerste, maar met één significant verschil: Nu was het SDC die kansen wist te creëren. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker, al rook dit naar buitenspel. Het vlagsignaal werd echter genegeerd en dus wist Youri Mensink in de 49e de stand gelijk te trekken tot 1-1. Het kwartier dat hierop volgde was zowaar nog rommeliger dan eerder. In deze fase van de ene lange bal na de andere met erg veel balverlies van beide ploegen werd het publiek niet getrakteerd op een spetterende voetbalmiddag. In de 63e minuut wist een van de lange ballen van SDC voor de verandering een medespeler te bereiken. Keeper Ruud Hesselink kwam iets te gretig uit en Rick Blokhuis zette SDC met een goed schot op voorsprong. Deze tegengoal leek het nekschot voor TVC. Slordig voetbal en het hanteren van de lange bal werden niet in kansen uitgedrukt. In de 84e minuut werd TVC nog gevaarlijk via een een kopbal van Maarten Oude Avenhuis, deze kopte echter recht in de handen van de keeper. Vlak voor tijd kreeg TVC de deksel op de neus. Eerst veroorzaakte de net ingevallen Mick Schlepper een penalty. Deze mocht met rood het veld verlaten. De penalty werd gekeerd door Ruud Hesselink, maar de rebound was voor SDC: 3-1. In de laatste seconde van de wedstrijd wist Ivo Grashof met een schitterende vrije trap de eindstand te bepalen in 4-1.

Volgende week speelt TVC’28 1 thuis tegen Robur et Velocitas 1. Aftrap om 14:00 op Sportpark de Grote Moat.

De wedstrijd van TVC 2 tegen AWC 2 is vandaag afgelast. Volgende week spelen ze thuis om 11:15 tegen Rigtersbleek 2.

TVC’28 3 wint 6-2 van Juventa’12 2

TVC begon niet goed aan de wedstrijd. In de 1e minuut was het door onoplettendheid achterin al raak voor Juventa: 0-1.
Echter herstelde TVC zich snel. Kai Steggink maakte, na een mooie solo-actie, op aangeven van Roy Veldhuis in de 7e minuut gelijk. TVC kwam beter in de wedstrijd en kon vrijuit voetballen. Dit resulteerde in een aantal kleine kansen. In de 25e minuut zette Wiebe Penterman TVC op voorsprong door een cornerbal binnen te tikken. 2-1.
In de 37e minuut was het nogmaals Wiebe, op aangeven van Pim Olde Hampsink, die de marge op twee bracht. 3-1 en tevens de ruststand.

Na rust liet Juventa meer zien en TVC liet zich terugdrukken. Dit resulteerde in de 60e minuut tot de 3-2. Vlak hierna maakte Pim Olde Hampsink op aangeven van Robin de 4-2. Via wederom Kai Steggink en Daan Steenbakker liep TVC uit naar een 6-2 eindstand.

Volgende week gaat TVC 3 op bezoek bij Quick’20 4.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws