Na het moeizaam bereikte gelijke spel tegen Heino vorig week, was het zaak voor TVC1 om ervoor te zorgen dat rechtstreekse degradatie zou worden voorkomen.

Door de ietwat gelukkige overwinning op Tubantia werd een plek in de nacompetitie veilig gesteld. Dit is al een prestatie op zich als je kijkt naar de roemloze plek op de ranglijst een aantal weken geleden. Na vandaag werd duidelijk dat Germania en Orion degraderen. TVC1 zal samen met Stevo vechten om lijfsbehoud in de 1e klasse.

Wedstrijdverloop

TVC 1 begon goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in een 2-tal kansen, die echter niet werden benut. In de 10e minuut werd Tom Koelman in het strafschopgebied van Tubantia onderuit gehaald en kreeg TVC 1 een terechte strafschop. Jeffrey Huizinga liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot de bal vanaf elf meter feilloos in het doel. Erg lang kon TVC 1 helaas niet genieten van deze voorsprong want in de 20ste minuut kon Tayfun Hazir door de verdediging van TVC 1 slalommen en zijn actie met een gericht schot doeltreffend afronden.

Tot de rust bleef de wedstrijd in evenwicht met kleine kansjes over en weer.

Na de rust probeerde TVC1 druk uit te oefenen op het doel van Tubantia, maar dit leverde niet veel uitgespeelde kansen op. Een schot van Okke Schepers werd door de doelman van Tubantia met de voet gekeerd.

Tubantia was daarentegen gevaarlijk in de omschakeling. In de 87ste minuut was er een grote kans voor de spits van Tubantia Tayfun Hazir, maar hij stuitte op de doelman van TVC 1. De wedstrijd leek in een gelijk spel te eindigen, maar het geluk was dit keer aan de zijde van TVC 1. In de 89ste minuut kreeg een speler van Tubantia in een scrimmage in het strafschopgebied de bal tegen zijn arm en kreeg TVC 1 wederom een strafschop. Ook dit keer bleef Jeffrey Huizinga koelbloedig en verzilverde hij deze kans.

Doordat rechtstreekse degradatie werd ontlopen, heeft TVC 1 nog alles in eigen hand om ervoor te zorgen dat ze volgend jaar weer in de 1e klasse mogen acteren.

Doelpuntenmakers

10e minuut 1-0 Jeffrey Huizinga

20ste minuut 1-1 Tayfun Hazir

89ste minuut 2-1 Jeffrey Huizinga

TVC 2 speelt zich definitief veilig

DVC’26 2, dat alleen bij een overwinning nog in aanmerking zou komen voor directe handhaving, kreeg in de openingsfase de beste kansen. Tegen de verhouding in schoot Robin Horst de 1-0 tegen de touwen na een individuele actie. Nog geen paar minuten daarna kopte hij een werelddoelpunt binnen na een perfecte voorzet van Sjoerd Grobbink, 2-0. Na rust bleef het een matige wedstrijd en kregen beide ploegen kansen. In de absolute slotfase bepaalde Roy Alink de eindstand op 3-0. Door deze overwinning is TVC 2 verzekerd van nog een seizoen in de hoogste klasse voor reserveteams (hoofdklasse). Volgende week sluit de ploeg het seizoen af met een uitwedstrijd bij Rohda Raalte 2.

TVC 3

TVC 3 wint laatste wedstrijd en maakt zich op voor de nacompetitie. In een wedstrijd waar beide teams weinig kansen creëerden was tvc de meest dominante ploeg. Uiteindelijk besliste Daan Steenbakker de wedstrijd door een fraaie assist van Lars Bolscher te verzilveren. Dit bleek meteen het winnende doelpunt te zijn