TVC ’28 doorbreekt ‘vormdip’ en wint bij Voorwaarts Twello

TVC speelde vandaag op een zonnige zondagmiddag op het bijgelegen kunstgrasveld haar wedstrijd uit bij Twello.

Waar beide ploegen met veel fanatisme aan de wedstrijd begonnen, golfde het spel op en neer. Twello nam het initiatief, en zij waren het ook met de eerste mogelijkheid die goed geblokt werd door Ruud. TVC begon hierna meer mogelijkheden te creëren en scoorde in de 27e minuut de 1-0. Mooie aanval die begint bij Wessel Hofste, via een hakje van Kelvin Stopel en vervolgens via Mick Schlepper bij Daan Geerts, die prima afrondt. Stand 0-1!

De volgende kans was voor Twello: Na een afgeslagen corner was het Ruud die een hard schot goed pareerde. Vlak voor rust kreeg TVC nog een goede mogelijkheid op de 2-0: Mart Groothuis schiet bij een mooie counter de bal op de paal. Dat is pech hebben! Was mooi geweest zo vlak voor rust. Ruststand 0-1 in voordeel TVC.

Na de rust begon TVC goed aan de 2e helft. Kelvin Stopel had de 0-2 op zijn schoen maar de bal ging net naast. In 65e minuut maakt Twello de 1-1 door niet doortastend verdedigen van TVC. Even daarna moet Thijs Koopman het veld verlaten met een hamstringblessure. Dat waren twee dompers in korte tijd. Marijn Frons, die een hele wedstrijd bij TVC 2 had gespeeld (1-2 winst op Stevo), was zijn vervanger. En het moet gezegd worden: hij viel uitstekend in.

Een kwartier voor tijd schiet Stefan Huiskes via een afvallende bal in het strafschopgebied het winnende doelpunt binnen. Hierna nog een wapenfeit van Twello door een kopbal op de paal. Ook Mart Groothuis raakt overigens nog de paal. Twello dringt nog even aan maar weet niet meer te scoren. Eindstand: 1-2.

Al met al een mooie en verdiende overwinning voor TVC. Met deze overwinning stijgt TVC naar de 3e plek op de ranglijst. Goede vrijdag speelt TVC een uitwedstrijd tegen avv Columbia. Tweede Paasdag speelt TVC thuis tegen FC Winterswijk.