TVC ’28 ontvangt cheque Rabobank voor project ‘van het gas af’

Donderdag 27 oktober heeft voetbalvereniging TVC ’28 - via de Stichting de Grote Moat - een donatie namens de Rabobank Noord en West Twente ter waarde van € 10.000,- ontvangen. De cheque wordt uitgereikt voor de verdere verduurzaming van de accommodatie. Met het project ‘TVC ‘28 van het gas af’ heeft TVC ’28 de ambitie om per eind november aanstaande, het sportcomplex niet meer te verwarmen door middel van gas. Daarmee is TVC ‘ 28 de eerste voetbalclub in de gemeente die van het aardgas afstapt.

Samen bereik je meer dan alleen
De Rabobank Noord en West Twente is een coöperatieve bank met een missie. Samen met klanten, leden en partners zet de bank zich in voor een sterkere leefomgeving en voor de grote maatschappelijke uitdagingen van nu. Met als uitgangspunt dat samen meer bereikt wordt dan alleen. Initiatieven die aansluiten bij de vijf thema’s van de maatschappelijke agenda van de bank komen in aanmerking voor een bijdrage uit het coöperatief dividend (een coöperatiefonds van de Rabobank dat jaarlijks wordt gevuld met een deel van de winst).

Verlagen van de energierekening
Één van die thema’s is de energietransitie, ofwel het besparen van energie. Het project ‘TVC ‘28 van het gas af’ sluit hier naadloos op aan. Door het verder verduurzamen van de accommodatie verlaagt de club de energierekening en CO2 uitgave. Reden voor de Rabobank om de aanvraag voor een bijdrage te belonen met het geweldige bedrag van € 10.000,-.

Jeroen Gerrits, Accountmanager MKB Bedrijven en Joost Eertman, lid van de ledenraad, overhandigden de cheque namens Rabobank Noord en West Twente aan Joost Perik en Theo Wildemors, respectievelijk voorzitter en secretaris/penningmeester van Stichting de Grote Moat.

Verder verduurzamen van de accommodatie
“TVC ‘28 heeft de afgelopen jaren al fors geïnvesteerd in het verduurzamen van de accommodatie. In 2014 zijn er zonnepanelen geplaatst op het dak van de kantine. Ook is de verlichting aan de velden voorzien van ledlampen. In 2018 zijn de kleedkamers volledig gerenoveerd. Bij al deze projecten is duurzaamheid een belangrijk aspect geweest. De volgende stap is het verlagen van de energie uitgave. We hopen dat we hiermee als voetbalclub een voorbeeld zijn voor onze samenleving. We hebben momenteel te maken met enorme prijsverhogingen. Door dit project zijn onze energiekosten op korte termijn stabiel en gewaarborgd. Het doel is dat dit ook onze leden ten goede komt”, aldus Joost Perik, voorzitter van Stichting de Grote Moat.

Stichting de Grote Moat is sinds 2007 belast met het beheer, renovatie en onderhoud van de sportaccommodatie van TVC’28. De stichting voert de realisatie van het project ‘TVC ’28 van het gas af’ samen uit met TDI Techniek. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden begin november starten en eind november afgerond zijn.

Foto: Ben Haarhuis

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws