Deelname

Om mee te kunnen spelen moet jij je registeren via deze pagina (via menu optie: registreren voor deelname). Bij de inschrijving hoef je alleen een inlognaam op te geven waaronder je mee wil spelen en een geldig e-mailadres. Via dit adres zullen we je op de hoogte stellen van een eventuele prijs, zorg er dus voor dat het een geldig adres is. Wanneer je je wachtwoord kwijt bent, kan je te allen tijde een nieuw wachtwoord opvragen bij de organisatie, of zelf een nieuwe genereren. Je persoonlijke gegevens worden na afloop van het toernooi vernietigd en worden op geen enkele wijze voor andere doeleinden dan voor deze pool gebruikt en worden ook niet ter beschikking gesteld aan derden. Je kan zo 1 keer per persoon meespelen.

De voorspellingen

Voorspel de eindstand van alle wedstrijden die tijdens het toernooi worden gespeeld. Dit kan tot 15 minuten voor de start van de wedstrijd. Zo heb je dus de mogelijkheid om tijdens het toernooi je voorspellingen bij te sturen als je merkt dat je sommige teams toch verkeerd had ingeschat, of bijvoorbeeld omdat de gedoodverfde winnaar het ineens zonder hun wereldspits moet doen.
De tijd op de server is bindend. Hierover is geen discussie mogelijk, wees er dus op tijd bij als je je scores nog wil wijzigen. Zorg er wel voor dat je de voorspelling opslaat, dit doe je onderaan de pagina.

Zoals je misschien wel hebt gezien, zijn de wedstrijden in de tweede fase nog niet ingevuld. Wanneer de teams bekend zijn, worden ze op de site gezet. En ook voor deze wedstrijden geldt dat je tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd je score kan bijwerken. Maar als je een grote gok wil wagen, dan mag je ze natuurlijk ook meteen bij de start van het toernooi invoeren. Je kan de standen altijd nog wijzigen.

De bonusvragen

Tijdens het toernooi zijn extra punten te verdienen via de bonusvragen. Dit zijn open vragen die je voor een bepaalde datum moet hebben beantwoord. Bij de vraag staat de datum vermeld en het aantal punten dat je kan verdienen.

De puntentelling

Bij de bepaling van de puntentelling wordt in de voorrondes gekeken naar de uitslag na afloop van de wedstrijd. Voor de finale wedstrijden wordt ook een eventuele verlenging meegenomen. Doelpunten in een strafschoppenserie worden niet meegenomen bij de bepaling van de puntentelling.
Je krijgt punten wanneer je de juiste winnaar aanwijst of correct hebt voorspelt dat het een gelijkspel wordt. Als je ook de exacte eindstand weet te raden, krijg je de punten voor juiste uitslag. Als je het aantal doelpunten van een van beide teams goed hebt, dan krijg je de goalbonus opgeteld bij de punten. Ook wanneer je niet de wedstrijduitslag goed had (bv. wedstrijd eindigt in 1-1 en jij had 0-1 voorspeld, je krijgt dan [fp-goalpoints] punten bonus).
De laatste score-optie is de goalverschilbonus: als je de juiste winnaar voorspelt zonder de juiste uitslag te raden, maar wel het doelpuntenverschil correct hebt, dan krijg je [fp-diffpoints] punten extra (bv. wedstrijd eindigt in 2-0 en jij had 3-1 voorspeld).

punten
juiste winnaar [fp-totopoints]
juiste uitslag [fp-fullpoints]
goalbonus [fp-goalpoints]
goalverschilbonus [fp-diffpoints]
bonusvraag per vraag anders

Als je de complete stand wil zien, of als je wil zien wie er op de laatste plek staat, moet je naar de menu optie stand gaan.

De gouden bal

Elke speler heeft tijdens het toernooi de beschikking over 1 gouden bal. Met deze gouden bal kan je het aantal punten voor een zelfgekozen wedstrijd vermenigvuldigen met [fp-jokermultiplier]. Je kan de gouden bal inzetten voor elke wedstrijd die je wil, zolang je voor deze wedstrijd nog de mogelijkheid hebt om de score bij te werken. De gouden bal wordt actief als de voorspellingstermijn voor de wedstrijd is verlopen, een geactiveerde gouden bal kan niet meer worden verplaatst of opnieuw worden ingezet. Een gouden bal kan niet bij een bonusvraag worden ingezet.

Gelijke stand?

Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand (belangrijkste bovenaan):

  1. aantal keren juiste uitslag;
  2. aantal keren juiste winnaar;
  3. aantal bonusvragen juist beantwoord.

Is de stand dan nog steeds gelijk, dan beslist de organisatie hoe de prijzen worden verdeeld.

Overige zaken

Bij zaken waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.