Op 2e Kerstdag stond voor TVC ‘28 het traditionele Gemeentelijke Midwinterfutsal toernooi op het programma. Gisteren werd alweer de 35e editie van dit toernooi gespeeld én voor het laatst in de Burgemeester Verdegaalhal in verband met de bouw van de nieuwe sporthal aan de Sportlaan in Tubbergen.
TVC ’28 was ingedeeld in Poule A samen met vv Langeveen, De Tukkers, vv Reutum en de organiserende vereniging sv Vasse. Tevens trapte TVC ’28 het toernooi af om 10.00 uur tegen Langeveen. In het eerste duel won TVC ’28 vrij eenvoudig van Langeveen met 4-1. Ondanks dat Langeveen via een fraai doelpunt nog op gelijke hoogte kwam, liep TVC ’28 uit tot naar 4-1 overwinning. Mooiste treffer aan Tubbergse zijde was van Niek Staarink, die na een typische futsalactie de bal tegen de netten joeg. In het tweede duel stuitte TVC ’28 op De Tukkers. Ondanks een snelle 2-0 achterstand, wist TVC ’28 deze stand nog gelijk te trekken naar een gelijkspel. In het derde groepsduel speelde TVC ’28 tegen vv Reutum, de verassende winnaar van de vorige editie. Deze jaargang kon Reutum niet verassen en wist TVC ‘28 overtuigend te winnen met 4-2. Ook de laatste groepswedstrijd werd door TVC ’28 gewonnen. Eén treffer was genoeg om de kruisfinales als nummer 1 van de poule te bereiken.
In de kruisfinale stond alvast een voorproefje op het competitieduel eind januari tegen MVV ’29 op de rol. In dit duel liet TVC ’28 enkele grote kansen onbenut waardoor het duel lang spannend bleef. TVC ‘28 wist uiteindelijk ook dit duel te winnen met 4-3. Nadat De Tukkers middels strafschoppen STEVO uitschakelde, trad TVC ’28 voor het tweede keer in het toernooi aan tegen de Albergse formatie. Een finale waarin TVC ‘28 al vroeg de marge tot een verschil van drie doelpunten maakte. A-Junior Daan Geerts wist na een knappe aanname nog een vermakelijk doelpunt te maken. De Tukkers kwam nog terug tot 5-3, maar ook in de tweede fase van de finale kwam TVC ’28 nauwelijks nog in problemen. Topscorer aan Tubbergse zijde was Mauro Plegt. De laatste winstpartij betekende tevens dat TVC ’28 de 35e editie van het Midwinterfutsal toernooi als winnaar afsloot.
Bijgaand het elftal (met een gemiddelde leeftijd van 20,3 jaar) onder leiding van de gelegenheidscoaches Kelvin Stopel en Stefan Huiskes: Bram Kamphuis (keeper), Niek Staarink, Mauro Plegt, Joren Bosch, Daan Geerts, Tom Koelman en Okke Schepers.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws