In zware weersomstandigheden in de vorm van extreme wind werd er afgetrapt in Lichtenvoorde voor de wedstrijd tegen Longa ‘30, de nummer 2 op de ranglijst.

Al na 70 seconden was het raak: een corner werd vrij gemakkelijk binnengetikt binnen de 5 meter, 1-0. Hierna werd TVC ‘28 tweemaal gevaarlijk via Okke Schepers. In de 6e minuut zeilde een afstandsschot rakelings naast, waarna 5 minuten later zijn schot goed gepareerd werd door de keeper van Longa.

Door de harde wind was fatsoenlijk voetballen de gehele wedstrijd haast onmogelijk voor beide partijen. Beide teams kregen enkele kansen, waarbij er aan beide kanten ook goed verdedigd werd. In minuut 40 was het echter weer raak voor Longa. Een vrije trap werd dubieus binnen gewerkt: de bal lag niet stil door de harde wind, waardoor vrije trap langs de muur geplaatst kon worden in het doel. Scheidsrechter keurde echter het doelpunt ondanks hevige protesten goed.

De tweede helft kon TVC met de wind mee spelen. Dit resulteerde in twee kansen in twee minuten tijd. Eerst schoot Okke Schepers net naast de paal na een goede aanval van links. Daarna werkte Joren Bosch na wederom een goede aanval de bal op de paal.

In de 65e minuut bleek wederom dat de enige manier om vandaag te scoren een standaardsituatie was. De windgoden bleken helaas Longa goedgezind. Een hoekschop werd ditmaal regelrecht in het doel gedraaid: 3-0

Het restant van de wedstrijd was de bal meer in de lucht dan dat hij rolde op het veld, waarbij meerdere malen de bal in tegengestelde richting geblazen werd van waar hij heen had moeten gaan. Hierdoor bloedde de wedstrijd, met uitzondering van enkele hachelijke momenten en kansjes van beide teams, geleidelijk dood, wat een 3-0 eindstand en dus een nederlaag betekende voor de mannen van Marcel Waaijer.

Volgende week mag TVC ‘28 het weer proberen, ditmaal op eigen complex tegen koploper SC Bemmel. Om 14:00 wordt er afgetrapt.

TVC 2 laat onnodig twee punten liggen in Zevenaar

Op het onchristelijke tijdstip van 7.15 uur verzamelden de mannen van René Remie zich in de kantine voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen DCS 2. In de regen werd om 10 uur afgetrapt, waar TVC 2 met de nodige personele problemen kampte door blessures en zieken.

TVC 2 begon goed aan de wedstrijd en had meteen de controle. Enkele kansen werden gecreëerd, maar niet afgemaakt. Tot in de 15e minuut Kevin Stroot ontglipte aan de verdediging en de bal keurig binnenschoot. Helaas vlagde de goudeerlijke (…….) grensrechter van de thuisploeg de goal af. Even later kwam TVC 2 weer tot scoren, maar tot grote frustratie werd de goal wederom afgekeurd, dit keer wel terecht. In het restant van de eerste helft bleef TVC 2 in controle, maar tot scoren kwamen beide ploegen niet.

De tweede helft had eigenlijk hetzelfde spelbeeld, al kwam DCS iets meer in balbezit. Tot kansen kwam het echter de hele tweede helft niet. Dit was wel het geval voor de Tubbergenaren. Kans op kans werd gecreëerd, maar de eindpass was net niet goed, evenals het afwerken.

0-0 was dan ook de eindstand. TVC 2 laat zeer onnodig twee punten achter in Zevenaar, maar kan tevreden zijn met het vertoonde spel en gedane arbeid. Volgende week, in de lastige thuispot tegen nummer twee Rohda Raalte 2, is het zaak om echt “geil voor de goal” te zijn, zoals legend Louis zou zeggen.

Beste lezers, graag zien we jullie allebei volgende week om 11.15 uur op de Grote Moat!