Al sinds het jaar 2007, organiseert TVC ’28 jaarlijks een internationaal toernooi voor JO-12 junioren. Dit toernooi wordt altijd gehouden op de dinsdag van de herfstvakantie.

Vele jeugdteams van betaald voetbalorganisaties uit Nederland, Duitsland en België hebben de afgelopen jaren deelgenomen aan dit toernooi. Zelfs teams uit Denemarken hebben wel eens meegedaan, maar door de vakantiespreiding werd dit steeds lastiger.

Het is ieder jaar weer een hele klus om het toernooischema goed ingevuld te krijgen, mede als gevolg van de spreiding van de schoolvakanties.

Voor spelers vanuit Duitsland en België en op verzoek ook voor spelers uit Nederland worden gastgezinnen gezocht, waar zij kunnen overnachten.

Doelstellingen

Belangrijke doelstellingen van het toernooi zijn het actief ondersteunen van de ontwikkeling van het jeugdvoetbal en het onderstrepen van de maatschappelijke positie van TVC ’28 in Tubbergen. Daarom zal er, naast een eigen jeugdteam van TVC ‘28 ook weer een gemeentelijk team (Team Tubbergen) deelnemen dat bestaat uit spelers van alle overige voetbalverenigingen uit de diverse kernen van de gemeente Tubbergen. Gezien het niveau van de deelnemers en de ervaringen uit de tien voorgaande edities is de organisatie er van overtuigd dat het weer een spannend en attractief toernooi zal worden. Gekozen is voor een toernooi voor JO-12 junioren van betaald voetbalverenigingen. Om het krachtsverschil tussen de profclubs enerzijds en de twee lokale teams anderzijds niet te groot te laten zijn zullen de teams van TVC ’28 en Team Tubbergen bestaan uit JO-13 junioren. Spelers die dus 1 jaar ouder zijn dan die van de profclubs.

De toernooicommissie bestaat thans uit de volgende personen:
Paul Bossink, Alwy Leemhuis, Coen Fiselier, Fons Fiselier, Hennie Stopel, Alwie Heerts, Thomas Horst, Gijs Heerts