Borussia Mönchengladbach U12 wint 14e editie International U12 Tournament

Borussia Mönchengladbach U12 is de winnaar geworden van het International U12-Tournament. In de finale wisten ze FC Utrecht U12 te verslaan met 2-1. Team Gemeente Tubbergen U13 wist beslag te leggen op de 9e plaats. In een direct duel met TVC U13 werd er met 1-1 gelijkgespeeld waarna Team Gemeente Tubbergen, na 32 genomen penalties, aan het langste eind trok!

Sterre Snijders van Team Gemeente Tubbergen U13 in duel met een speler van Borussia Mönchengladbach

Het concept was hetzelfde als vorig jaar. In totaal dus 12 deelnemende teams, waaronder 10 betaald voetbalorganisaties. De andere 2 elftallen zijn Team Gemeente Tubbergen U13 en TVC U13. Deze jongens en meisjes zijn een jaar ouder en kunnen zodoende goed weerstand bieden tegen de BVO’s wat voor hen ook weer leerzaam is.

Onder heerlijke omstandigheden werd er om 10.30u afgetrapt in 2 poules van 6. De wedstrijden duurden 20 minuten dus ieder team moest 6 wedstrijden voetballen. Het publiek was in grote getale in de ochtend al aanwezig en nam veelal plaats, in de schaduw, op de tribune. Er werden schitterende partijen op de mat gelegd. Het mooie is dat bij deze lichting U12/JO13 de focus licht op voetballen en niet op randzaken zoals commentaar, tijdrekken etc…kortom passie en beleving met het voetbalspel zijn de hoofdzaak. Uiteindelijk werden FC Utrecht U12 en Borussia Mönchengladbach U12 de poulewinnaars. In deze finale kwam FC Utrecht U12 nog op voorsprong, maar Borussia Mönchengladbach had de langste adem en wist de finale te winnen met 2-1. Kortom Borussia Mönchengladbach werd de winnaar van de 14e editie van het Internationaal U12-Toernooi in Tubbergen en ging er met de grote bokaal vandoor.

Lavezzi Rutjes van Sparta Rotterdam U12 schitterde ook op de velden van TVC ’28

Speler van het toernooi werd voorhoedespeler Adriano Marquez van Bayern Leverkusen. En de keeper van het toernooi werd Mika Wagner van Borussia Mönchengladbach. De prijzen werden uitgereikt door Anko Postma (burgemeester gemeente Tubbergen) en Hilde Berning-Everlo (wethouder sport gemeente Tubbergen). De toernooicommissie kijkt terug op een zeer geslaagde editie en gaat hun best doen om volgend jaar ook weer zo’n mooi deelnemersveld te realiseren!

Einduitslag:

 1. Borussia Mönchengladbach U12
 2. FC Utrecht U12
 3. FC Twente U12
 4. SC Heerenveen U12
 5. Bayer Leverkusen U12
 6. Arminia Bielefeld U12
 7. Vitesse U12
 8. Sparta Rotterdam U12
 9. Team Gemeente Tubbergen U13
 10. TVC U13
 11. FC Groningen U12
 12. Voetbaloa Academy U12

Aftermovie 14e editie:

Fotoalbums:

Fotograaf Jasper Boer
https://myalbum.com/album/h8A7dhioY5ft/

Fotograaf Justin Sangers
https://myalbum.com/album/frMsT6fvedW5/

Fotograaf Julian Lukassen
https://myalbum.com/album/N5htX8WvXf7P/

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws