Voor de twaalfde maal werd dinsdag 23 oktober 2018 op het terrein „De Grote Moat“ van TVC ’28 het internationale Jeugdtoernooi georganiseerd. Door een niet gelijklopend vakantierooster in Duitsland konden de altijd aanwezige Duitse verenigingen dit jaar niet aanwezig zijn. Omdat ook Randers uit Denemarken op het laatste moment had afgezegd, was dit jaar het Belgische KV Mechelen de enige buitenlandse deelnemer. De teams van, FC.Twente en PEC Zwolle hebben aan alle edities deelgenomen. Het Gemeentelijk Team Tubbergen en TVC ’28 waren natuurlijk ook weer van de partij. Onder wisselende weersomstandigheden werden schitterende partijen op de groene mat gelegd onder belangstelling van het talrijk opgekomen publiek. Ze waren er getuige van dat de overwinningen in de poules werden gehaald door PEC Zwolle en FC Twente.

Tijdens de kruisfinales tussen FC Twente en VVV uit Venlo en PEC Zwolle en KV Mechelen, kwamen VVV en PEC Zwolle als winnaars uit de bus en mochten zij later in de finale strijden om de eerste plaats. De teams van TVC ’28 en het Gemeentelijk team eindigden beiden als derde in hun poule en moesten tegen elkaar strijden om de vijfde en zesde plaats. Na een gelijke stand werd het duel door middel van strafschoppen beslist in het voordeel van TVC ’28, dat uiteindelijk als zesde eindigde. Het Gemeentelijk team eindigde uiteindelijk als laatste na de verloren wedstrijd tegen de Graafschap. Sparta Enschede wist een zeer verdienstelijke vijfde plaats te behalen. De wedstrijd om de derde plek werd gewonnen door FC Twente, waardoor KV Mechelen als vierde eindigde.

In de finale bleek PEC Zwolle met 3-1 te sterk voor VVV, zodat zij voor het eerst het toernooi van TVC ’28 op hun naam konden schrijven. Als beste keeper van het toernooi werd Axel Willockx van KV Mechelen gekozen en als beste speler Lyve Oldestam van PEC Zwolle. De prijzen werden na afloop uitgereikt door de burgemeester van Tubbergen, mevrouw Wilmien Haverkamp en na een prima verlopen toernooi kon iedereen weer blij en voldaan de terugreis aanvaarden naar hun woonplaatsen.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws