Het voor de 11e keer door TVC ’28 georganiseerde Jeugd onder 12 toernooi op sportpark “De Grote Moat” was een sportief hoogtepunt voor (en door medewerking van) alle betrokkenen. De Nederlandse inbreng kwam van Willem II, FC Twente, De Graafschap, Sparta Enschede, PEC Zwolle en FC Emmen, aangevuld met St. Pauli uit Duitsland en KV Mechelen uit België. Vanzelfsprekend ontbraken de talentvolle jeugdspelers van TVC’28 en het Gemeentelijke Team Tubbergen (spelers van verenigingen uit de overige 8 kerkdorpen) niet.

De spelers en begeleiders van St. Pauli en KV Mechelen arriveerden maandagavond. De spelers werden ondergebracht bij de gastouders waarbij er steeds 2 of 3 kinderen in één gezin werden ondergebracht. De begeleiders logeerden bij de Troubadour. De jongens van het Gemeentelijke Team Tubbergen, onder leiding van Wouter Sand en Niek Busscher van MVV’29 en TVC JO13, onder leiding van de trainers Daan Geerts en Luuk Oude Lansink, waren goed voorbereid en hebben zich van hun beste kant laten zien.

Van 12:30-13:30 is het gezamenlijk lunchen waarbij soep en broodjes worden geserveerd. De gezonde lunch vindt gretig aftrek en de spelers worden weer op scherp gesteld voor het middagprogramma. Na de troostfinale tussen PEC Zwolle en De Graafschap wordt om 15:15 uur de finale gespeeld tussen St. Pauli uit Hamburg en FC Twente. De wedstrijd is heel spannend waarbij een surplus aan voetbalkwaliteit aan de kant van FC Twente wordt gecompenseerd met een gezonde dosis inzet en mentale weerbaarheid van onze oosterburen. Het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van St. Pauli maar de verdediging en keeper houden stand. Zes minuten voor afloop is er een spaarzame counter waaruit St. Pauli scoort: 1-0. De spelers van FC Twente stropen nogmaals de mouwen op en geven niet op. Met kunst- en vliegwerk en het nodige geluk weet St. Pauli stand te houden en is er grote vreugde aan de éne en diepe teleurstelling aan de andere kant.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws