Voor de negende maal werd dinsdag 20 oktober op het terrein „De Grote Moat“ van TVC’28 het internationale Jeugdtoernooi georganiseerd. Door een niet gelijklopend vakantierooster in Duitsland konden de altijd aanwezige Duitse verenigingen dit jaar niet aanwezig zijn. De teams met in Tubbergen vertrouwde namen Club Brugge, KV Mechelen en Lierse SK zijn al jaren achtereen te gast op dit toernooi en clubs als Groningen Cambuur, FC.Twente en PEC Zwolle hebben aan alle edities deelgenomen. De schema’s werden verder ingevuld door De Graafschap en Vitesse,TVC’28 en het Gemeentelijk Team Tubbergen. Omdat FC Utrecht het op het laatste liet afweten nam Quick’20 uit Oldenzaal deze plaats in en uiteindelijk met veel succes.

Onder goede weersomstandigheden, zelfs de zon kwam soms even kijken, werden schitterende partijen op de groene mat gelegd onder belangstelling van het talrijk opgekomen publiek. Ze waren er getuige van dat de overwinningen in de poules werden gehaald door KV Mechelen, FC Groningen/Cambuur en Vitesse. De Quick ’20 kwam in de poule als 2e door en versloeg Vitesse met 1-0 in de kruisfinale. FC Twente en Liese SK konden elkaar na de middagpauze bestrijden in de kruisfinales. FC Twente won en plaatste zich voor de finale voor de 3e tot 8e plaats. TVC’28 eindigde uiteindelijk op plaats 9, gevolgd door Club Brugge en PEC Zwolle.

Het gemeentelijk Team Tubbergen bereikte de zevende plaats, een prima resultaat voor het team dat bestond uit spelers van alle verenigingen uit Tubbergen. Voor de plaatsen 3 en 4 werd gestreden door KV Mechelen en Vitesse. De Belgische jongeren wonnen uiteindelijk met 1-0. De finale werd beslecht voor FC Groningen/Cambuur en het wederom verrassende Quick’20. Het werd een zinderende wedstrijd met goed voetbal door beide partijen. Na de verstreken speeltijd stond de verdiende score van 0-0 op het bord en moesten er strafschoppen worden genomen. Hierin waren de Groningers net iets beter en konden ze met de 1e plaats aan de haal gaan.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws