KV Mechelen uit België heeft dinsdag 18 oktober jl. de vijfde editie van het International U12 Tournament van TVC ’28 op haar naam geschreven. In de finale werd Vitesse/AGOVV overtuigend met 3-0 verslagen waardoor KV Mechelen zich de terechte winnaar mag noemen. Zestien deelnemers, waar onder maar liefst veertien Nederlandse en buitenlandse profclubs, leverden volop strijd en dat zorgde voor spannende wedstrijden. In een onderling duel met Team Tubbergen wist TVC D1 aan het langste eind te trekken in de strijd om de elfde en twaalfde plaats.

De wedstrijden gingen op 10.00 uur onder slechte weersomstandigheden van start, maar mede door de geleidelijke weersverbetering waren uiteindelijk vele honderden toeschouwers getuige van de wedstrijden op sportpark ‘De grote Moat’ in Tubbergen. Traditioneel waren veel familieleden en bekenden aanwezig van de spelers van zowel Team Tubbergen als TVC D1. Doordat ze in de D-jeugd voor het eerst voor de profclubs uitkomen, waren ook veel ouders van de spelers van de deelnemende profclubs naar Tubbergen gekomen. Diverse betaald voetbalorganisaties, te weten FC Groningen/Cambuur, FC Utrecht, FC Zwolle en de voetbalacademie FC Twente hebben al vanaf de start in 2007 deelgenomen.

Voor het eerst in Tubbergen aanwezig waren de Duitse jeugdspelers van Arminia Bielefeld, Vitesse/AGOVV en ADO Den Haag. Samen met KV Mechelen en Lierse SK (België), Randers FC en Viborg FF (Denemarken) en de Voetbalacademies De Graafschap, SC Heerenveen/Emmen en Sparta Rotterdam waren dit jaar opnieuw vier nationaliteiten vertegenwoordigd wat het sterke internationale karakter van het toernooi benadrukt. De deelnemers waren na afloop uitermate te spreken over het toernooi dat vooral dankzij de inzet van ca. 75 vrijwilligers vlekkeloos is verlopen. Complimenten waren er eveneens voor de vele gastgezinnen waarin de spelers waren ondergebracht van de teams die al op maandag in Tubbergen waren gearriveerd.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws