Stappenplan KNVB bij besmetting met het coronavirus

Recent zijn twee spelers van TVC ’28 positief getest op COVID-19.

[mpc_textblock content_width=”100″ font_preset=”mpc_preset_5″ font_color=”#333333″ font_size=”16″ font_line_height=”1.5″ font_transform=”none” font_align=”justify”]

Voor TVC ’28 is dit aanleiding het stappenplan van de KNVB in geval van een besmetting met het coronavirus onder de aandacht te brengen. De leden en ouders/verzorgers van leden wordt aanbevolen kennis te nemen van het stappenplan van de KNVB: https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/24269/stappenplan-corona

Wat als je besmet bent met het coronavirus?

In geval van een (vermoedelijke) besmetting met het coronavirus dient zo spoedig mogelijk contact te worden opgenomen met de GGD voor een testafspraak én met de leid(st)er van het team. De leid(st)er van het team zal de teamgenoten informeren. De betreffende speler mag in ieder geval niet meer deelnemen aan alle voetbalactiviteiten tot de uitslag van de test bekend is. Overige teamgenoten mogen, mits zij geen klachten hebben, gewoon blijven deelnemen aan alle voetbalactiviteiten.

Wat als je positief getest bent op COVID-19?

Bij een positieve test op COVID-19 volgt de speler het advies van de GGD op, gaat 10 dagen in quarantaine en werkt mee aan het bron- en contactonderzoek op basis waarvan de gevolgen voor teamgenoten bepaald worden. Daarnaast neemt de speler zo spoedig mogelijk contact op met de leid(st)er van het team en met één van volgende coronacontactpersonen binnen TVC ’28:

  • – Edwin Oosterloo (06-28475622).
  • – Paul Olde Dubbelink (06-51808830).
  • – Henk Wessels (06-10961970).

De coronacontactpersoon zal samen met de speler het stappenplan van de KNVB doorlopen en vervolgacties bepalen.

Als de GGD op basis van bron- en contactonderzoek niet adviseert dat teamgenoten in quarantaine moeten en/of zich moeten lasten testen, dan kunnen zij gewoon deelnemen aan alle voetbalactiviteiten. Dit is dus geen geldige reden om een wedstrijd niet te spelen. Deze spelers dienen hun gezondheid goed in de gaten te blijven houden en thuis te blijven bij klachten. Daarbij geldt: safety first en neem je verantwoordelijkheid!

Als de GGD op basis van bron- en contactonderzoek wel adviseert dat teamgenoten in quarantaine moeten en/of zich moeten lasten testen én dat daardoor geen volwaardig team meer kan worden opgesteld, dan zal het wedstrijdsecretariaat zo spoedig mogelijk contact opnemen met de KNVB zodat de gevolgen voor de competitie (en beker) kunnen worden besproken.

[/mpc_textblock]

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws