TVC’28 is convenanthouder van FC Twente. Dit houdt in dat er een overeenkomst is met de Eredivisieclub uit Enschede. FC Twente streeft naar een optimale samenwerking met het amateurvoetbal. In het convenant zijn afspraken vastgelegd die een goede samenwerking én een win-winsituatie creëren voor TVC’28 en FC Twente.

Belang amateurvoetbal voor de Eredivisie 

Het amateurvoetbal is de natuurlijke leverancier voor het betaalde voetbal. Elke jongen en meisje begint zijn of haar ‘carrière’ bij de amateurclub in de buurt. Het is van belang dat de spelers zo goed mogelijk worden begeleid en opgeleid bij de amateurclub. De Voetbalacademie FC Twente geeft de meest getalenteerde spelers de kans om hun talent verder op het voor hen hoogst mogelijke niveau te ontwikkelen. Om deze talenten deze kans te kunnen bieden, is het noodzakelijk dat er samenwerking is tussen het amateurvoetbal en FC Twente.

Wat zijn de voordelen voor de deelnemende amateurclubs?
Amateurclubs die het convenant zijn aangegaan met FC Twente, profiteren van meerdere voordelen. Om zo veel mogelijk clubs te kunnen bereiken en van dienst te kunnen zijn, is het beleid van de Voetbalacademie FC Twente erop gericht om waar mogelijk de activiteiten aan te bieden aan meerdere clubs tegelijk.

1. Promotour. De Voetbalacademie FC Twente houdt eens per jaar een promotour.
Een promotour bestaat uit trainingen, de beïnvloeding van kaderleden en het spelen van een wedstrijd tussen een team van TVC28 en een jeugdteam(A of B) van de Voetbalacademie FC Twente.

2. Voetbalclinics.
De technische staf van de Voetbalacademie FC Twente houdt jaarlijks een tweetal clinics voor jeugdtrainers van alle convenantclubs. Tijdens deze clinics belicht de Voetbalacademie FC Twente de laatste ontwikkelingen in het jeugdvoetbal.

3. Activiteiten met KNVB.
De Voetbalacademie FC Twente houdt tal van activiteiten in samenwerking met de nationale voetbalbond KNVB. Een daarvan is het project ‘Samen scoren in het amateurvoetbal’.

4. Lezingen en ondersteuning.
De Voetbalacademie FC Twente verzorgt op allerlei gebied lezingen en biedt op tal van fronten ondersteuning, afhankelijk van de behoefte hieraan bij de amateurclubs.