Na 3 verloren wedstrijden op rij moest er tegen de amateurs van NEC uit Nijmegen gewonnen worden om de aansluiting met de subtop te behouden. Het begin van de wedstrijd speelde zich buiten beide strafschopgebieden af. Beide ploegen  probeerden vroeg druk te zetten. Voor TVC ’28 resulteerde dit in de 8e minuut in een vrije trap net buiten het 16 meter gebied. Okke Scheepers schoot de bal snoeihard in de linkerbovenhoek en uit het niets stond TVC ’28 met 1-0 voor. NEC was tot de rust de bovenliggende partij; met name Bram Kamphuis en Maarten Oude Avenhuis verrichtten enkele goede acties waardoor de ruststand 1-0 was.

Na de rust had TVC ’28 aanvankelijk een licht veldoverwicht en probeerde direct z’n snelle aanvallers in stelling te brengen. Dit leidde tot een voorzet die Mauro Plegt net over tikte. Ondanks het lichte veldoverwicht werd het toch gelijk; na slordig uitverdedigen kon NEC overnemen en uit de daarop volgende voorzet kon verdediger Jasem Methar van NEC de stand op 1-1 brengen. NEC had nu een sterke fase  terwijl TVC ’28 het voetballend en werkend even liet afweten en onder druk kwam te staan. Toch wist TVC ’28 enkele keren gevaarlijk voor het doel van de tegenstander te komen: onder andere met een schot van Jeffrey Huizinga en een kopbal van Tom Koelman. Nadat Bram Kamphuis een goede redding had verricht en snel het spel hervatte kwam de bal door een goede pass voor de voeten van Jeffrey Huizinga, die met een afstandsschot de keeper verschalkte  en TVC ’28 weer op voorsprong zette. Toen kort daarna Okke Scheepers uit een corner  de stand op 3-1 zette was de wedstrijd gespeeld. NEC was een goede tegenstander die met balvaardige spelers en kort combinatievoetbal tot aan het 16 metergebied gevaarlijk was maar feitelijk geen uitgespeelde kansen kon creëren.

TVC ’28 kon weer eens 3 punten aan het totaal toevoegen en probeert dat zondag 18 november in de uitwedstrijd tegen Heino te herhalen. Volgende week, zondag 11 november, bekert TVC ’28 thuis tegen Borne.

TVC 2 pakt drie punten tegen DVC 2

In het eerste bedrijf speelde TVC 2 sterk en ging het efficiënt met de kansen om. Nadat Thomas Tijhuis van dichtbij de 1-0 binnenschoot, was het even later Hidde Penterman die alleen voor de keeper beheerst afrondde. Waar keeper Daaf Dijkkamp enkele belangrijke reddingen moest verrichten, was het Tim Semmekrot die TVC 2 vanaf elf meter naar een 3-0 ruststand schoot.

Na rust ging de ploeg uit Didam opportunistischer spelen. Dit resulteerde binnen tien minuten al in twee treffers. In het restant van de wedstrijd golfde het spel op en neer, verzuimde TVC 2 de wedstrijd definitief te beslissen, werd een doelpunt van Bart Leemhuis ten onrechte afgekeurd en raakte DVC 2 vlak voor tijd nog de paal. Echter bleef het bij 3-2 waardoor de ploeg van Rene Remie drie verdiende punten mag bijschrijven. Volgende week zondag speelt TVC 2 in de knock-out fase van de beker een thuiswedstrijd tegen UDI 2.