Onder prachtige omstandigheden werd er om 14.30 uur afgetrapt tegen ATC’65 JO19-1, één van de beter voetballende teams en subtopper in deze competitie. De uitwedstrijd werd in het begin van het seizoen ruim verloren met 3-0. Er stond dus een pittige klus te wachten.
Met de afwezigen Bart Leemhuis (geblesseerd) en Lars Damhuis (geschorst) startten we slecht aan de wedstrijd. Binnen 1 minuut had ATC’65 de kans om de 0-1 binnen te schieten, echter stond Job Kuipers, zoals vaker deze middag, op de juiste plek.
Het spel speelde zich veelal af op het middenveld waarbij ATC’65 een optisch overwicht had, zonder dit in grote kansen om te zetten.
Na ongeveer 25 minuten spelen een prima omschakeling van TVC’28 JO19-1. Na een bal verovering op het middenveld werd er prima diepte gezocht en kon Jop v/d Berg uit een lastige hoek de 1-0 aantekenen.
Hierna kreeg TVC’28 kansen om de marge te vergroten, echter ontbrak het deze middag aan scherpte.
Na de rust een ander spelbeeld. ATC’65 JO19-1 dringt vanaf minuut 1 aan wat resultaat in een snelle, mooie, 1-1. In deze fase moest JO19-1 alle zeilen bijzetten om niet snel tegen een 1-2 aan te lopen. Helaas moet er ook noodgedwongen gewisseld worden. Dion Everlo valt op het oog zwaar geblesseerd uit en wordt vervangen door JO17-1 speler Mats Oude Dubbelink. Ook Rik Voorhuis (JO17-1) valt enkele minuten later zeer verdienstelijk in.
Rond minuut 65/70 één van de spaarzame uitvallen van TVC’28. Jop bedient Daan Geerts die na een prima actie de bal in de verre hoek krult, 2-1. Tegen de verhouding in, maar zeker welkom.
Na deze goal krijgt TVC’28 iets meer controle over de wedstrijd, al blijft het oppassen voor de aanvallen van ATC’65.
Na in de laatste minuten nog een penalty te missen fluit de scheidsrechter voor het in einde van de wedstrijd. Wellicht dat TVC’28 iets teveel kreeg gezien het spelbeeld, echter stond er met name in het laatste half uur weer een team dat voor elke meter streed. Ook mede vanwege de inbreng van de JO17-1 spelers konden we wederom 3 punten bijschrijven aan onze goede serie.
Volgende week een uitwedstrijd tegen PH Almelo JO19-1, om 14.45 uur wordt er afgetrapt.