TVC zet FC Winterswijk met duidelijke cijfers aan de kant

Had de hoofmacht van TVC de nederlaag tegen STEVO verteerd? Vervulde de fabelachtige voltreffer, onderkantje lat, van Thijs Niemeijer, de Tubbergenaren nog met afschuw? En wat als het aluminium niet tot trouwste bondgenoot van STEVO-goalie Roy Kreuwel was uitgegroeid? Bespiegelingen die op sportpark De Grote Moat, voorafgaand aan het duel met FC Winterswijk, nog na gonsden.
Kennelijk hadden de mannen van trainer Michiel Mensink het echec van zich afgeschud, want de ploeg begon voortvarend aan de confrontatie met de Achterhoekers. Al in de 10e minuut was het raak. Een vrije trap van Okke Schepers spatte op de vuisten van de Winterswijkse sluitpost uiteen. Stef Roelofs was er als de kippen bij en kopte de bal in de rebound binnen (1 – 0). Daarna ontspon zich een enerverend duel waarbij de technisch vaardige gasten twee keer op de paal schoten. Ook TVC kreeg kansen. Daan Geerts slalomde door de verdediging, maar zag zijn inzet op het nippertje gestuit. Vlak voor de thee strandde een schot van Stef Roelofs op de keeper.
Na de pauze kwam FC Winterswijk getergd uit de startblokken. De ploeg liet de bal gemakkelijk rondgaan, maar faalde in de afronding. Langzaam vocht TVC zich onder de druk uit. Stef Roelofs schoot rakelings naast. Even later was het Maarten Booijink, na een uitstapje bij DETO teruggekeerd op het oude nest, die zijn eerste treffer van het seizoen aantekende. Op aangeven van Okke Schepers schoot de middenvelder de bal kiezelhard in de benedenhoek (2 -0). Nadat Stefan Huiskes met 2 keer geel was weggestuurd, kwam TVC opnieuw onder druk te staan. Toch was het opnieuw de thuisclub die tot scoren kwam. Daan Geerts bekroonde zijn goede spel na slangachtige bewegingen met een fraai doelpunt (3 – 0) en beroofde daarmee de tegenstander van zijn laatste illusies. Desondanks bleven de Achterhoekers tegenspartelen. Doelman Ruud Hesselink voorkwam enkele keren gevaar door goed uit zijn doel te komen. Vlak voor tijd gooide Maarten Oude Avenhuis zijn onverzettelijkheid in de strijd. Nadat de TVC-goalie al was gepasseerd, gleed de robuuste verdediger de bal uit de doelmond. Op basis van inzet en efficiency boekte TVC een verdiende zege. Een mooie opsteker voor de lastige uitwedstrijd komende zondag in en tegen Heino.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws