Zaterdag 24 maart werd er door JO19-1 afgereisd naar Coevorden voor de wedstrijd tegen Germanicus, de nummer laatst in de 4de divisie F met twee punten. Na twee goede winstpartijen tegen DZC’68 en Voorwaarts Twello zaak om deze reeks een goed vervolg te geven. Zeker omdat in de thuiswedstrijd tegen Germanicus 1-1 werd gespeeld mocht er van onderschatting absoluut geen sprake zijn!

Onder verder prima omstandigheden werd er afgetrapt op het hobbelige veld. Al snel werd duidelijk dat verzorgd voetbal lastig, zo niet onmogelijk, zou worden. Beide teams beperkten zich tot diepteballen van achteruit om zodoende geen risico te lopen in de eigen opbouw. In de loop van de eerste helft kreeg JO19-1 enkele prima kansen. Echter stond het vizier niet op scherp of had het hobbelige speelveld invloed op een zuivere afronding. Aan de andere kant kon Germanicus aanvallend niet echt een vuist maken en stond JO19-1 geconcentreerd te verdedigen. Na ongeveer een half uur spelen dan eindelijk de 0-1. Daan Geerts kreeg de bal uit de kluts met zich mee en belande daarop in een 1 vs. 1 met de keeper.Voor Daan gelukkig een koud kunstje en de voorsprong was een feit.

In de rust afgesproken om de huidige speelwijze door te zetten en te proberen om een snelle 0-2 te maken, dit zou de wedstrijd in het slot gooien. Echter bleef het lang 0-1 omdat we slordig waren in balbezit en scherpte in de afronding nog steeds ontbrak. Ver in de 2de helft dan eindelijk de 0-2. Nadat Jop v/d Berg mistte kon Daan in de rebound de 0-2 binnen schieten. Toch wel een verlossende treffer. In de loop van de 2de helft nog een vervelend moment voor Bart Leemhuis. Na een kopduel belandde hij hard op de grond waarna hij met brancard werd afgevoerd van het veld. Na onderzoek in het ziekenhuis lijkt de schade mee te vallen. Bij deze nogmaals beterschap gewenst aan Bart. Samengevat kunnen we spreken van een zakelijke overwinning. Weinig tot niets weggegeven en zelf twee goals gemaakt. Echter moet het besef er wel zijn dat juist in zo’n wedstrijd (extra) scherpte wordt gevraagd.
Zaterdag 31 maart heeft JO19-1 geen competitieverplichtingen. Een week later zal er thuis afgetrapt worden tegen ATC’65 JO19-1 om 14.30 uur. Vanaf deze plek nog wel een compliment aan de spelers en staf van Germanicus, die ondanks de positie op de ranglijst een positieve spelopvatting hadden.

 

Opstelling: Job Kuipers (k), Sjoerd Lenferink, Dion Everlo, Jesse Lesscher, Stef Snijders, Rens Legtenberg, Daan Geerts, Jochem Jansen, Jop v/d Berg, Derk Droste.

Wissels: Stijn Hans, Lars Oude Rengerink, Lars Damhuis, Pjotr Harperink.

 

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws