Zaterdag 17 maart stond voor TVC JO19-1 de belangrijke en lastige uitwedstrijd tegen Voorwaarts Twello JO19-1 op het programma. Voor TVC JO19-1 zaak om de knappe overwinning tegen nummer twee DZC JO19-1 van een week eerder een goed vervolg te geven. De thuiswedstrijd tegen Voorwaarts Twello JO19-1 eindigde destijds in een moeizame, maar uiteindelijk verdiende, overwinning, 4-2.

Ondanks de (gevoels)temperatuur en snijdende harde wind begonnen we redelijk tot goed aan de wedstrijd. In eerste instantie wat zoekende omdat Voorwaarts Twello JO19-1 aantrad in een variant op 1-4-4-2. Toen dit eenmaal stond konden we grote delen in de 1ste helft de wedstrijd controleren met wat (kleine) kansen. Na ongeveer 20 minuten spelen een prima aanval over de rechterkant waarvan Jop v/d Berg uiteindelijk het eindstation was van een prima aanval. Jop rondde zeer bekwaam af, 0-1. Na deze goal vrijwel direct de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. De keeper van Voorwaarts Twello JO19-1 maakte een overtreding op de solerende Daan Geerts, met een terecht penalty als gevolg. Helaas voor ons werd deze penalty gered door de keeper, een kleine domper. Na deze situatie kwam Voorwaarts Twello JO19-1 wat beter in de wedstrijd met enkele toch aanzienlijke kansen, gelukkig hadden zij deze zaterdag het vizier niet op scherp staan of redde Job Kuipers bekwaam.

Na rust zette Voorwaarts een tandje bij en probeerden zij ons onder druk te zetten én te houden. Echter verdedigden wij de 2de helft meer geconcentreerd en gaven wij nauwelijks doelrijpe kansen weg. Na ongeveer ruim een uur gespeeld te hebben zag Daan Geerts als enige heil in een dieptebal achter de laatste linie van Voorwaarts Twello JO19-1. Waar de keeper te laat was voor de bal besloot hij Daan, zo’n 5 meter buiten de “16”, te torpederen met een zeer terechte rode kaart als gevolg. Gelukkig kon Daan na een blessurebehandeling het spel vervolgen. De daaropvolgende vrije trap viel door een woud van benen binnen bij de 2e paal, een cruciaal doelpunt op meer dan het juiste moment. Door Derk Droste en Lars Oude Rengerink in te brengen voor Pjotr Harperink en Jochem Jansen, die verdienstelijk speelden, kreeg de ploeg, met de gescoorde 0-2, weer nieuwe energie. Voorwaarts was niet bij machte om het TVC JO19-1 nog moeilijk te maken. Via een prima dieptebal van Stef en een knappe assist van Derk kon Jop zijn 2de (of 3de?) maken van de middag en de stand verder uitbreiden, 0-3.

Ondanks dat meerdere spelers een prima individuele prestatie neerzetten moet deze overwinning (opnieuw) opgedragen worden aan het collectief, waarbij ook de wisselspelers deze dag weer een belangrijke bijdrage konden leveren. Zolang wij als team (!) vast kunnen houden aan het “willen winnen”, het tonen van beleving en het nakomen van afspraken kunnen wij het iedere tegenstander méér dan lastig maken.

Volgende week de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Germanicus JO19-1, opnieuw een uitdaging om te laten zien dat wij als team stappen hebben gemaakt.

Opstelling: Job Kuipers (k), Stijn Hans, Sjoerd Lenferink, Dion Everlo, Jesse Lesscher, Stef Snijders, Lars Damhuis, Daan Geerts, Jochem Jansen, Jop v/d Berg, Pjotr Harperink.
Wissels: Derk Droste, Lars Oude Rengerink, Rens Legtenberg.
Geblesseerd: Bart Leemhuis