Voor TVC JO13-1 stond vandaag de wedstrijd tegen UD op het programma. Deze twee ploegen ontmoetten elkaar voor de 2de keer dit seizoen. De 1ste wedstrijd eindigde in een 4-5 overwinning voor UD, dus het was een mooie uitdaging voor TVC JO13-1 om te kijken of we vooruitgang hebben geboekt in ons spel.

Doelstelling:

TVC JO13-1 had als doel om in balbezit de vrije man op het middenveld te zoeken, en te vinden. Om via combinatie spel tot kansen te komen. Dat betekend automatisch dat TVC JO13-1 veel durf en lef moesten tonen in het veld op het moment dat we de bal hebben.

1ste helft:

We begonnen de wedstrijd best heel aardig. We lieten erg goed combinatie spel over het as van het veld met veel 1-2tjes. We creëerden niet super veel kansen, maar het spelbeeld gaf voldoening. Toch kwamen we achter. Door 2 onoplettendheid momentjes kwamen we achter met 0-2. Toch bleven we ons eigen spel spelen. De fase na de 0-2 was een hele goeie fase. Bij vlagen hele goeie aanvallen gezien, met goed combinatie spel. Er was veel lef aan de bal, wat ook resulteerde in een mooie goal van Jesse Scholten. In deze fase vonden we op het middenveld telkens de vrije man. TVC JO13-1 had vaker kunnen scoren als het wat nauwkeurige was in de eindpass en afwerking. TVC JO13-1 ging met een 1-2 stand de rust in.

2de helft:

In de rust hadden we afgesproken om nog meer lef te tonen aan de bal, en om de bal sneller rond te laten gaan. In de begin fase van de 2de helft hadden we het wat lastig met het fysieke spel van UD. TVC JO13-1 kwam moeilijk in hun eigen spel. Naarmate de 2de helft vorderde kwamen we weer beter in ons eigen spel. We gingen weer beter combineren, en bedienen elkaar beter over de grond, dan telkens door de lucht. Rien Brughuis kreeg telkens veel ruimte op de 10 positie, en probeerde de aanvallers in telling te brengen, wat aardig lukte. We kregen hierdoor een corner, die er via de oplettende Wout Schrage erin kon worden getikt, 2-2 werd de stand. Na de 2-2 bleven we goed spelen, een goeie aanval door de centrum via Chris Hoek en Rien Brughuis werd door de aanvallers net niet verzilverd. Deze fase was erg open, en een goal hing voor beide teams in de lucht. UD was de gelukkige en scoorde uit de corner de 2-3. Even later was het fluitsignaal.

Conclusie:

Een heel goed spelen TVC JO13-1 in de 1ste helft. 2de helft gingen we teveel in het spel van UD mee. Leer was dat we onszelf in zulke wedstrijden moeten belonen, en ons eigen spel moeten blijven spelen ongeacht de stand. Wel kunnen we tevreden zijn met het vertoonde spelbeeld. Wat genoeg perspectief biedt voor de komende weken. Woensdag 21-3 spelen we een oefenwedstrijd tegen uit tegen DETO. Zaterdag 24-3 kun je naar de Grote Moat om 10.00 komen om de talenten van TVC JO13-1 te zien spelen tegen Berghuizen! Kom allen!!