Op de laatste speeldag stond de inhaalwedstrijd tegen de koploper op het programma voor TVC JO11-1 in de 2e klasse. Met een achterstand van 3 punten, maar met een beter doelsaldo, moest er gewonnen worden om de koppositie over te nemen van DES JO11-1.

Na een goede warming-up, een sfeeractie van DES en een ongelofelijke yell van TVC kon de kampioenswedstrijd beginnen. In de openingsfase was het de thuisploeg die de zenuwen beter in bedwang had. DES kwam er een aantal keer gevaarlijk uit, maar tot een echte kans kwamen ze niet. Hierna kropen de manschappen van Wiebe Penterman en Dick de Jong meer uit hun schulp. Er werd gevoetbald en er kwamen kansen voor beide ploegen over en weer. Tot tweemaal toe werd een schot van TVC van de lijn gehaald, terwijl aan de andere kant gelegenheidskeeper Dirk Stokkelaar met zijn voet een aanvaller van DES van het scoren hield en een snoeihard afstandsschot op de lat uit een zag spatten. Beide ploegen gingen dan ook terecht de rust in met een 0-0 stand.

In de tweede helft was het TVC dat beter uit de startblokken kwam. Er werd goed gecombineerd en de ruimtes werden steeds beter benut. Na 5 minuten spelen in de 2e helft was het dan ook raak. Een snelle combinatie vanuit de achterhoede zorgde ervoor dat een meter of 15 van het doel van DES Mats van Langen de ruimte kreeg. Mats aarzelde geen moment, draaide open en schoot. Buiten het bereik van de keeper belande de bal hoog in het doel van DES, 0-1. Virtueel kampioen, maar met nog 20 minuten te spelen was er nog van alles mogelijk. Echter was het TVC dat door bleef drukken. Een rush van aanvoerder Wout Harmelink over de linkerkant werd na een perfecte voorzet gepromoveerd tot doelpunt door Siem Busscher, 0-2. Met nog een kwartier te spelen zag het er erg goed uit. TVC bleef hierna voetballend de beter ploeg. DES nam meer risico  door meer naar voren te gaan waardoor TVC vrijuit kon counteren. Een afgeslagen aanval zorgde voor een terecht gegeven corner, die goed werd ingekopt door Ids Halbesma, 0-3. Hierna kreeg DES iets meer de bovenliggende hand. Er werd gedrukt en met nog een kleine 10 minuten te spelen werd de bal bij het doel van TVC niet goed weggewerkt. De aanvaller van DES wist wel raad met dit buitenkansje en schoot raak in de verre hoek, 1-3. Direct vanuit de aftrap veroverde DES de bal meteen weer en tekende aan voor de volgende kans, die wild voorlangs werd geschoten. De spelers van TVC bleven echter rustig en met nog een paar minuten op de klok tekende Ryan Alberink aan voor de 1-4. Een prachtige combinatie van de spelers van TVC werd feilloos binnen geschoten door de verdediger. Een paar minuten later vond de scheids het welletjes en kon er feest gevierd worden door TVC. Op doelsaldo in de laatste speelronde kampioen worden van de directe concurrent, een beter sprookje bestaat er niet.

Alle mensen en sponsor Reisbureau Kroeze en Patrick Alberink Schilderwerken voor de steun en support!