TVC JO11-1 gaat internationaal on tour

Na het behaalde kampioenschap van vorige week was het afgelopen Pinksterweekend tijd voor het toetje van het seizoen: deelname aan het internationale voetbaltoernooi in Lingen Duitsland. Na weken voorbereiding vertrok de JO11-1 afgelopen zaterdagmiddag vanuit Tubbergen waar ze rond 14.30 uur aankwamen in Lingen.

De JO11-1 kreeg een mooie plek toegewezen waar ze de tent konden opzetten en met geringe hulp van de jongens zelf lukte het enkele vaders om dit vrij snel voor elkaar te krijgen. De rest van de middag stond in het teken van onderling voetballen want het echte toernooi begon pas op zondag.

Na een hele korte nacht (de eerste jongens waren 4.30 uur wakker) kon het toernooi dan eindelijk beginnen, en na een typisch Duitse manier van introduceren mochten we aantreden tegen achtereenvolgens SG Traktor Teichel, TSV Bargteheide en SV Olympia Laxten. Na drie klinkende overwinningen (2-0, 5-0 en 1-0) werd er ’s middags gespeeld in een tussenronde met alle vier de poulewinnaars. Na een knappe 0-0 tegen een uitstekend SC Wiedenbruck (een regio-team met vrijwel allemaal heel goede spelers), werd met 1-0 verloren van SDC ’12 JO11-1 uit Denekamp, en met 2-1 gewonnen van SDC ’12 JO10-1. Na de pizza begon het te regenen maar dat mocht de pret niet drukken. In de pannakooi werd een soort oorlog uitgevochten met enkele Poolse teams en na een vermoeiend kussengevecht was het tijd voor een welverdiende nachtrust.

Na een goede nacht was het tijd voor de laatste fase van het toernooi, waar na het ontbijt eerst gestreden werd om de penaltybokaal. De JO11-1 werd in tweeën gesplitst aangezien er 5 deelnemers per team nodig waren en het team van Ot Mensink, Thomas Rebergen, Jurian Oude Hengel, Tijn Potijk en Dex Koopmans werd zeer overtuigend winnaar door maar liefst 22 van de 23 penalties te benutten! De finale tegen SC Wiedenbruck werd met 3-1 gewonnen, doordat de Duitsers 3 penalty’s misten.

De laatste drie wedstrijden werden gespeeld om te bepalen wie de finale zou behalen, maar het zat deze dag niet mee. Na nederlagen tegen SG Coesfeld, SV Olympia Laxten en wederom SC Wiedenbruck (de uiteindelijke winnaar) zat het toernooi er op. Geheel terecht werd Calle Kuipers uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi.

De JO11-1 kan terug kijken op een zeer geslaagd weekend en een ervaring die de jongens niet snel zullen vergeten!

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws