Zondagmorgen 10.45 uur was het dan eindelijk zover, de kampioenswedstrijd van TVC 5. Bij een gelijkspel of een overwinning zouden de mannen van het 5e een kampioenschap kunnen gaan vieren. Achilles, de tegenstander van zondag, was de nummer 2, dus het ging hoe dan ook een lastige wedstrijd worden. De uitwedstrijd ging zelfs met 3-2 verloren. Maar met 100% inzet en meer wil om te winnen dan de tegenstander moest dit uiteindelijk wel goed komen.

TVC begon iets wat zenuwachtig aan de wedstrijd. Voor veel jongens zou dit het 1e kampioenschap in de senioren worden. Na het eerste kwartier kwam TVC beter in de wedstrijd. Het was wel een 1e helft met weinig kansen. Nadat Achilles en TVC beiden maar 1 kans hadden gecreëerd in het eerste half uur, werd na 35 minuten toch de score geopend. Een vrije trap op randje 16 werd door Coen goed binnengeschoten. Een opsteker voor TVC, juist omdat er 10 minuten met 10 werd gespeeld door een gele kaart. De laatste 10 minuten gebeurde er weinig meer en zo gingen TVC en Achilles met een 1-0 tussenstand rusten.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld iets. TVC was iets sterker dan Achilles. Er werden redelijk wat kansen gecreëerd, alleen deze werden niet omgezet in doelpunten. Het doelpunt viel juist aan de andere kant. Een diepe bal werd niet goed ingeschat door Dennis, waardoor de aanvaller eerder bij de bal was. Hij tikte de bal over de doelman heen, 1-1. Met nog een kwartier te gaan zou het dus een zenuwslopend slot kunnen worden. Gelukkig kon er 2 minuten later weer gejuicht worden. Een corner van TVC werd binnengekopt door Thijmen, 2-1. Nu zou het dus al bijna niet meer mis kunnen gaan. Achilles was nog een keer gevaarlijk, gelukkig ging de bal op de paal. In de laatste minuut wist Stijn zelfs nog de 3-1 te maken, zodat de spanning helemaal weg was. Gelijk na het doelpunt floot de scheids voor het laatst en kon het feest dus beginnen.

Na de festiviteiten op het veld en in de kleedkamer, kon het feest dan echt beginnen. Eerst in de kantine, toen bij MarCant en daarna nog naar Bruins. Maandags werd het feest nog dunnetjes overgedaan. Na een ontbijtje bij de sponsor werd er een klein fietstochtje gemaakt door de mannen. Na de nodige biertjes was het op een gegeven moment ook wel tijd om het feest af te sluiten.

Namens het 5e willen we iedereen bedanken voor dit kampioenschap. Nu is het aan ons 1e elftal om er zondag weer een groot feest van te maken op sportpark ‘De grote Moat’.