Onder ideale omstandigheden moest het vlaggenschip van TVC ’28 het vandaag op sportpark de grote Moat opnemen tegen het gerenommeerde Rohda uit Raalte, de nummer 3 van de ranglijst. De grote vraag was natuurlijk of TVC ’28 het goede spel van de afgelopen week tegen de Zweef kon evenaren. TVC ’28 startte in dezelfde beginopstelling als tegen de Zweef. Vanaf het begin van de wedstrijd ontspon zich een boeiend schouwspel van twee goed voetballende ploegen, die beide de aanval zochten.

Wedstrijdverloop.

TVC ’28 begon wat afwachtend aan de wedstrijd en toonde te veel respect voor de tegenstander, die daardoor dan ook de eerste kansen kreeg. In de 8ste minuut leidde dit dan ook tot de voorsprong voor Rohda. De uitblinker van Rohda, te weten Mart Lugtenberg kreeg de bal aangespeeld en kon vrij uithalen vanaf een meter of twintig. Met een schuiver in de verre hoek, was Ruud Hesselink kansloos. Na deze tegentreffer kwam TVC ’28 beter in de wedstrijd. De strijd op het middenveld werd vaker gewonnen en er ontstonden steeds meer doelpuntrijke situaties voor het doel van Rohda. In de 22ste minuut kreeg de goed spelende Jeffrey Huizinga de bal aangespeeld in het strafschopgebied van Rohda en met een zeer bekeken schot, krulde hij de bal in de linkerbovenhoek. Het spel golfde daarna op en neer en in de 42ste minuut was er een gevaarlijke kopbal door een speler van Rohda. In dezelfde minuut was er al weer een tegenaanval door TVC ’28, maar de bal ging voorlangs. In de 45ste minuut was er nog een gevaarlijk afstandsschot door Stefan Huiskes, maar de beide ploegen gingen met een terechte gelijke stand de rust in, na een zeer boeiende eerste helft.

TVC ’28 kwam goed uit de kleedkamer en in de 46ste minuut was er een eerste waarschuwingsschot door Okke Schepers. De bal bleef bij beide ploegen snel rond gaan en in de 65ste minuut had uitblinker Daan Geerts een geweldige actie bij de achterlijn, maar deze kon helaas niet doeltreffend worden afgerond. Zeven minuten later was het wel raak voor TVC ’28. Okke Schepers kreeg de bal op de linkerflank aangespeeld en vanaf zo’n 20 meter vuurde hij een kanonskogel af op het doel van Rohda, waar de doelman volkomen kansloos was. Wat een geweldig doelpunt. Michiel Mensink bracht wat frisse krachten in het veld door Kelvin Stopel te wisselen voor Jeffrey Huizinga en Rob Koopman voor Stef Roelofs. Rohda begon aan een slotoffensief en kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel van TVC ’28. Daartegenover kwam TVC ’28 er een paar keer gevaarlijk uit via de counter. In de 88ste minuut was er een grote kans voor Rohda en in de 90ste minuut schoot Rob Koopman de bal net voor het doel van Rohda langs.

TVC ’28 trok uiteindelijk aan het langste eind in een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij beide ploegen reclame maakten voor het voetbal op eerste klasse niveau.

Doelpunten

8ste minuut 0-1 door Mart Lugtenberg

22ste minuut 1-1 door Jeffrey Huizinga

72ste minuut 2-1 door Okke Schepers

Volgende week zondag speelt TVC ’28 de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Silvolde. De wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark de grote Moat. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 24 november waar TVC ’28 moet aantreden tegen BVC 12 uit Ubbergen. Deze wedstrijd begint eveneens om 14.00 uur.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws