Op Sportpark Gagelman te Nijverdal werd om 14:00 afgetrapt voor de tweede wedstrijd van het seizoen tegen RKSV De Zweef. Beide ploegen wisten de eerste wedstrijd met winst af te sluiten. De Zweef begon fel. In minuut 5 kwam Jesper Krukkert namens de Zweef op van rechts en wist de bal voor te geven aan Marco ten Dam, die de bal zonder keeper naar binnen kon werken, maar de bal naast de goal tikte. Hierna rechtte TVC ’28 de rug en begon het naar behoren te voetballen. In minuut 11 kreeg Mauro Plegt de bal hoog aangespeeld voor de goal, die deze met het hoofd klaar legde voor Stefan Huiskes. Helaas kon de aanvoerder van TVC ’28 net niet bij de bal. Even later probeerde Jeffrey Huizinga het van afstand, maar zijn schot ging net voorlangs.

In minuut 18 was het raak; een inworp van Jeffrey Huizinga werd in één keer voor geslingerd door Mick Schlepper, die het hoofd vond van Tom Koelman en de bal beheerst in de verre kruising kopte: 0-1. In het vervolg van de eerste helft had vooral TVC ’28 het meeste balbezit en hield De Zweef goed stand. Noemenswaardige kansen bleven voor beide partijen uit. Zodoende werd met een stand van 0-1 de kleedkamer opgezocht.

In het tweede bedrijf van de wedstrijd ging de ploeg van Marcel Waaijer gestaag op zoek naar de 0-2. De eerste 15 minuten was TVC ’28 vooral nog zoekende naar een manier op de gedreven verdediging van De Zweef te passeren, maar hierna ontstonden kansen voor TVC ’28, waardoor De Zweef in de tegenaanval ook gevaarlijk kon worden. Het tempo kwam hoog te liggen en de wedstrijd werd daardoor aantrekkelijk voor de toeschouwers. In minuut 61 begon Stef Roelofs met een rush over de rechterflank en kwam richting de goal, maar diens voorzet wist net niet de goede kleur te bereiken. Een minuut later wist Mick Schlepper met een voorzet Mauro Plegt te vinden, maar zijn inzet werd gekeerd door keeper Michel Dikkers.

Het eerste echte wapenfeit van De Zweef kwam in minuut 69. Rechtsbuiten Jesper Krukkert wist aan de mandekking te ontsnappen en kon tekenen voor de 1-1, maar keeper Bram Kamphuis wist de inzet te keren met zijn voet. Het team van Anton Wennemers oefende hierna steeds meer druk uit op de Tubbergernaren, maar de verdediging stond goed en wist de bal herhaaldelijk voorin te krijgen bij Stef Roelofs en de ingevallen Okke Schepers. In minuut 78 leekt het dan toch mis te gaan; een voorzet van rechts belandde in de handen van Bram Kamphuis, maar hij liet de bal los en de bal werd in het doel gewerkt. De scheidsrechter vernam echter dat de goalie gehinderd werd bij het vangen, waardoor de goal werd afgekeurd.

Nog geen halve minuut later jaagde Okke Schepers door op de keeper, die de bal tegen de spits opschoot. Schepers had het geluk echter niet aan zijn zijde, want de bal rolde net naast. Het laatste kwartier was vooral zeer spannend voor beide kanten met kansen over en weer. De Zweef dacht vlak voor tijd toch nog een punt over de streep te trekken via een goede aanval over rechts, maar het schot uit de voorzet ging hoog over en na nog enkele minuten van harde duels en strijdlust wist TVC ’28 de 3 punten binnen te halen, zodat de nieuwbakken eersteklasser nu 6 punten uit 2 wedstrijd heeft.

Volgende week speelt TVC ’28 1 thuis tegen FC Winterswijk 1. Om 14:00 wordt er afgetrapt op Sportpark de Grote Moat.

TVC 2 lijdt een zure nederlaag in Zieuwent

Op bezoek bij nieuwkomer RKZVC 2 kende het tweede elftal een uitstekende openingsfase. Echter werden twee doelpunten van Erik Olde Hampsink, waarvan één ten onrechte, afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg had aan een halve kans genoeg om op voorsprong te komen, 1-0. Nog voor rust maakte Tim Semmekrot de verdiende gelijkmaker, 1-1. Vroeg in de tweede helft zorgde een mooi uitgespeelde aanval voor een nieuwe achterstand, 2-1. Ook nu lukte het TVC 2 om zich terug te knokken. Tim Waaijer maakte de gelijkmaker, 2-2. Nog geen minuut na dit doelpunt was het alweer raak voor de ploeg uit Zieuwent, 3-2. In de slotfase was TVC 2 nog dichtbij een derde treffer, maar helaas was dit de ploeg niet gegund. Volgende week speelde het tweede elftal om 11.15 uur een thuiswedstrijd tegen FC Winterswijk 2.