TVC ‘28 was vanmiddag op sportpark de Grote Moat duidelijk een maatje te groot voor het tegenvallende Erica en besliste het bekerduel met ruime cijfers. Volgende week zaterdag is het alles beslissende duel tegen De Esch uit Oldenzaal.

Wedstrijdverloop:

TVC ‘28 begon goed aan de wedstrijd, wat in de 7e minuut al resulteerde in de eerste grote kans. In de 15e minuut was het wel raak. Uitblinker Daan Geerts kon een prima aanval doeltreffend afronden met een schot in de kruising. In de 15e en de 17e minuut waren er grote kansen voor Okke Schepers, maar dit resulteerde helaas niet in doelpunten. In de 24ste minuut was er pas de eerste kans voor Erica. Waar Tom Koelman in de 33ste minuut met een kopbal een prima aanval doeltreffend af rond. In de 35ste minuut kon Erica iets terug doen, toen zij een strafschop kregen na een duwfout in het zestien meter gebied. Deze werd prima ingeschoten, waardoor de, overigens prima keepende doelman van TVC ’28 Job Kuipers, volledig kansloos was. In de 42ste minuut kon Stef Roelofs de bal eenvoudig achter de doelman van Erica schieten, na een assist van Daan Geerts.

Na rust was het wederom Daan Geerts die het net van de tegenstander wist te vinden. In de 68ste minuut miste Stef Roelofs een niet te missen, nadat hij zich eerst prima had vrijgespeeld. Hij moest hier zelf om lachen. TVC ’28 bleef vol voor de aanval gaan en in de 73ste minuut was het raak door een intikker van invaller Mauro Plegt. Hij rondde een prachtige aanval, die liep via Daan Geerts en Stef Roelofs, doeltreffend af. Twee minuten later was het Daan Geerts die eerst onderkant lat en daarna de paal trof. In de 75ste minuut was het Tom Koelman, die een afgeslagen bal binnen kon tikken. Het slotakkoord was voor Mauro Plegt, die in de 77ste minuut een prima voorzet van Stef Roelofs kon binnenkoppen.

Een dik verdiende overwinning tegen een tegenstander die vooral fysiek voetbal speelde, maar verder tegenviel.

TVC 2

TVC 2 trad vandaag in de tweede wedstrijd in de beker aan tegen De Tukkers 2. Na een stroef begin was het in de 25e minuut Sjoerd Oosterik die na een prachtige aanval over vele schijven de ruststand aantekende: 1-0. Vier minuten na de thee was het Gijs Kuipers die de 2-0 binnenschoot na een scherpe voorzet. Tim Semmekrot zorgde in de laatste seconde voor de 3-0 eindstand via een kleine scrimmage. Volgende week volgt voor de mannen van René Remie de thuiswedstrijd tegen RSC, waarna de competitie eindelijk begint.