TVC ’28 verliest thuiswedstrijd tegen FC Winterswijk

Op een zonovergoten Sportpark de Grote Moat was om 14.00 de aftrap van de wedstrijd van de eerste elftallen van TVC ’28 en FC Winterswijk, de nummers 5 en 4 van de ranglijst, beide met 28 punten uit 17 wedstrijden.

Na de teleurstellende nederlaag tegen Columbia afgelopen vrijdag, waarbij Okke Schepers een rode kaart kreeg en derhalve geschorst is, werd het steeds lastiger om nog zicht te houden op een plek op de ranglijst, die recht geeft op een plek in de nacompetitie. TVC ’28 en FC Winterswijk hadden derhalve beide alleen maar belang bij een overwinning. Aangezien FC Winterswijk een soort “angstgegner” is voor TVC ’28 is, lag er dus een zware taak voor de mannen van Michiel Mensink.

Al vanaf de aftrap ontstond een intensieve wedstrijd, waarbij FC Winterswijk de eerste 10 minuten het betere van het spel had, zonder tot grote kansen te komen. Daarna nam TVC ’28 het heft in handen en dit leidde tot een mooie aanval in de 11e minuut, waarbij Stefan Huiskes net over schoot en vlak daarna een schot van Kelvin Stopel. Juist nu TVC ’28 de overhand leek te krijgen, raakte Maarten Booijink de bal niet goed bij het uitverdedigen en kreeg Siebe te Winkel van FC Winterswijk een niet te missen kans, waardoor FC Winterswijk op voorsprong kwam. In de 22ste minuut was er een geweldige kopbal van Kelvin Stopel, na een voorzet van Mart Groothuis, die door de uitstekende doelman van F.C. Winterswijk uit de hoek werd getikt. Dezelfde speler werd daarna op het randje van de 16 meter onderuit gehaald en kreeg TVC ’28 een strafschop. Deze werd door Stefan Huiskes benut. In de 35ste minuut was er een geweldige actie van Kelvin in de 16 meter van FC Winterswijk, die resulteerde in de voorsprong voor TVC ’28.

Na rust profiteerde FC Winterswijk van een onoplettendheid in de verdediging van TVC ’28 en kon Lenn Redeker de bal van dichtbij binnen tikken. Het spel ging nu op en neer en een schot van Wessel Hofsté ging net over het doel. In de 57ste minuut ging Mart Groothuis alleen op de doelman van FC Winterswijk af, maar deze hield zijn ploeg wederom in de wedstrijd. In de 70ste minuut werd een vrije trap van FC. Winterswijk volledig verkeerd ingeschat door Ruud Hesselink, waardoor FC Winterswijk weer op voorsprong kwam. TVC ’28 probeerde nog een slotoffensief maar stuitte steeds weer op de doelman van FC Winterswijk. Doordat TVC ’28 de doelpunten wel heel erg makkelijk weggaf, had het de nederlaag aan zichzelf te danken.

Volgende week de derby tegen STEVO

Zondag 24 april gaat het vlaggenschip van TVC ’28 waarschijnlijk op de fiets, in plaats van een lange uitwedstrijd met de bus van Ter Beek, naar de concullega…in dit geval de plaatselijke trots van Geesteren. Ondanks dat STEVO de punten harder nodig heeft dan TVC ’28 staat de regionale prestige op het spel. Gaan de mannen van Michiel Mensink er met de eer vandoor of blijven de 3 punten op de Peuverweide alsmede bij Zaal Kottink? We gaan het volgende week zien, hopelijk met veel supporters uit Tubbergen!

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws