Voor TVC’28 stond vanmiddag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek, de nummer 4 van de ranglijst, op het programma. De grote vraag was natuurlijk of TVC’28 het goede spel van vorige week tegen BWO kon doorzetten. Na een enerverende wedstrijd wist TVC’28 uiteindelijk aan het langste eind te trekken en zeer belangrijke punten te pakken in de strijd tegen degradatie.

Wedstrijdverloop

Om 14.00 was de aftrap op sportpark De Grote Moat, waarbij zich vanaf het begin een zeer boeiend schouwspel afspeelde onder uitstekende omstandigheden. Het begin van de wedstrijd was voor TVC’28, dat uitstekend aan de wedstrijd begon. In de 10e minuut wist Daan Geers het strafschopgebied van Rigtersbleek binnen te dringen en werd daarbij onderuit gehaald. Velen dachten aan een strafschop, maar de scheidsrechter wilde hier nog niets van weten in het begin van de wedstrijd. Een minuutje later probeerde een speler van Rigtersbleek met een lobje Ruud Hesselink te verschalken, maar zijn inzet belandde net over de lat in het net. In de 12e minuut moest Ruud Hesselink wel reddend optreden op een inzet van Rigtersbleek en deed dit met verve. In de 15e minuut was het Okke Schepers die met een geweldig schot in de kruising de keeper van Rigtersbleek volledig kansloos liet en TVC’28 de voorsprong bezorgde. In de 25ste minuut was het Jeffrey Huizinga die een corner verlengde, maar zijn kopbal belandde op de lat. In de 28ste minuut had TVC’28 een engeltje op de schouder, want een prima aanval van Rigtersbleek kwam tegen de binnenkant van de paal, maar rolde uiteindelijk niet over de doellijn. In de 31ste minuut was het wederom Okke Schepers die een vlammend schot afvuurde, maar zijn schot trof helaas geen doel. In de 36ste minuut werd een prima aanval van Rigtersbleek doeltreffend afgerond door Jan Hofte, die de bal achter Ruud Hesselink schoot. Net voor rust kreeg Daan Geers nog een grote kans, maar de rust werd met een gelijke stand ingegaan, na een uitstekende helft van beide ploegen.

Na rust was het Stefan Huiskes, die in de 60ste minuut een bal wist te onderscheppen en Okke Schepers in positie wist te brengen. Deze liet zich dit buitenkansje niet ontzeggen en schoof de bal beheerst in het doel van Rigtersbleek. Het spel bleef maar op en neer gaan en een minuut later was het alweer gelijk. In de 62ste minuut schatte Ruud Hesselink een corner verkeerd in en de bal werd binnen geknikt door de nummer 2 van Rigtersbleek Floris Scholten. In de 65ste minuut werd een overtreding op Okke Schepers niet door de scheidsrechter gezien en Rigtersbleek profiteerde van de wanorde bij TVC’28 en kon Daniël Nordkamp Rigtersbleek op voorsprong zetten. In plaats van de kop te laten hangen rechtte TVC’28 de rug ontspon zich een boeiend en spannend slot van de wedstrijd. In de 70ste minuut veroverde Jeffrey Huizinga de bal op het middenveld en wist vervolgens de doelman van Rigtersbleek te verschalken met een prima schuiver van afstand. Het laatste gedeelte van de wedstrijd was vooral spannend. Beide ploegen bleven voor de overwinning gaan. Uiteindelijk was het TVC’28 dat aan het langste eind trok. In de 93ste minuut kreeg TVC’28 een corner die door Okke Schepers in het strafschopgebied werd geplaatst. Stef Roelofs kon met een kopbal zijn eerste treffer na zijn lange afwezigheid aantekenen en hiermee TVC’28 de belangrijke overwinning bezorgen. Dit was het slotstuk van een zeer boeiend schouwspel, dat door TVC’28 met een beetje geluk winnend werd afgesloten.

Scoreverloop:

15e minuut 1-0 door Okke Schepers

36ste minuut 1-1 door Jan Hofte

60ste minuut 2-1 door Okke Schepers

62ste minuut 2-2 door Floris Scholten

65ste minuut 2-3 door Daniël Nordkamp

70ste minuut 3-3 door Jeffrey Huizinga

93ste minuut 4-3 door Stef Roelofs

De volgende uitwedstrijd is zaterdag 20 april om 18.00 uur bij BVC’12 uit Beek Ubbergen en daarna is er op donderdag 25 april om 20.00 uur de uitwedstrijd bij Tubantia in Hengelo.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws