TVC ’28 speelde afgelopen zondag de wedstrijd tegen Achilles ’12 met rouwbanden vanwege het overlijden van oud eerste elftal keeper Martin Bekhuis. De wedstrijd kreeg een terechte 2-2 eindstand.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een boeiende eerste helft, waarin beide ploegen kansen kregen, maar waarin TVC ’28 de bovenliggende partij was. Tegen de verhouding in kwam Achilles ’12 op voorsprong; een corner werd in het doel gekopt door Nick Harberink: 0-1. TVC ’28 liet zich niet uit het veld slaan en ging op jacht naar de gelijkmaker. Enkele minuten later stond de 1-1 op het scorebord: Tom Koelman stuurde Stefan Huiskes het strafschopgebied in die beheerst afrondde. Hierna bleef het spel op en neer gaan zonder dat er zich grote kansen voor deden, waarbij een schitterend afstandsschot van Stef Roelofs hier nog het vermelden waard is, evenals de knappe redding van keeper Danté Warner van Achilles ’12. De gelijke stand leek dan ook de ruststand te worden totdat vlak voor rust Stef Roelofs de 2-1 maakte nadat hij door Jeffrey Huizinga met een steekpass werd bediend en de keeper met een geplaatst schot passeerde.

In de 2e helft was Achilles ’12 de betere ploeg terwijl TVC ’28 er steeds minder voetballend uit kon komen. De uitblinkende doelman Ruud Hesselink bracht een aantal keren redding en Joren Bosch haalde een bal van de lijn, maar in de 87 minuut werd het toch 2-2 door linksbuiten Casper Ritmeester.

Hierna vond TVC ’28 de kracht om nog 2 keer gevaarlijk te worden; een bal werd van de lijn gehaald en een andere werd gepareerd door de keeper zodat ,op basis van de gehele wedstrijd, 2-2 de terechte uitslag was.

Volgende week speelt TVC ’28 de derby uit tegen MVV 29. Om 14.00 uur wordt er in Harbrinkhoek afgetrapt.

TVC 2

Na de onnodige nederlaag tegen Rohda Raalte 2 van vorige week (2-3), stond er zondagochtend voor TVC’28 2 weer een belangrijke wedstrijd op het programma: nummer 3 Longa’30 2 kwam namelijk op bezoek. TVC’28 kende een moeizaam begin van de wedstrijd en stond na een half uur op een terechte 0-2 achterstand. Het toonde echter veerkracht, toen het na 35 minuten na een mooie aanval de aansluitingstreffer maakte via Erik Olde Hampsink. Het was toen nog niet op voor de blauwwitten, want Tom Snijders tekende vlak voor rust voor de 2-2 door de bal vanaf zestien meter in de linkerhoek te plaatsen. Na rust trachtte TVC’28 om de ruimtes kleiner te houden, door iets compacter te gaan spelen. Het was echter Longa’30 dat binnen 5 minuten de 2-3 maakte. Na deze goal toonden de Tubbergenaren vechtlust en trachtten de gelijkmaker te maken. Dit lukte ook, doordat Tim Semmekrot een bal hard in de korte hoek ramde, met nog 20 minuten te spelen. Na de 3-3 bleven beide ploegen voor de winst gaan, waar TVC’28 het meeste gevaar stichtte. Een goal werd er echter niet meer gemaakt, waardoor beide ploegen met een 3-3 gematigd tevreden zullen zijn. Volgende week wacht er voor de mannen van René Remie de uitwedstrijd tegen concurrent Orion 2.

TVC 3

Op sportpark Het Hoge Vonder moest TVC 3 zijn goede vorm doorzetten tegen het stugge DSVD 2. Na twee kansen van TVC was het DSVD dat op voorsprong kwam: de rechtsbuiten wist de bal hard in te schieten en er was voor keeper Tom Oude Avenhuis geen houden aan. Hierna begon TVC3 meer te drukken en forceerden ze grote kansen van Daan en Wiebe, die beide onbenut bleven. De tweede helft zorgde van beide kanten voor weinig spanning. Op het slechte veld werden er amper doelpogingen gecreëerd totdat Daan Steenbakker in de 67e minuut een grote kans kreeg die wederom onbenut bleef. DSVD bleef fel de duels in gaan waardoor TVC3 de hele wedstrijd niet uit de verf kwam. In de 90e minuut tikte DSVD nog een bal binnen en bepaalde de eindstand: 2-0. Volgende week speelt TVC 3 thuis tegen de Tukkers 3. De aftrap is om 11:15