TVC ‘28 boekte vanmiddag een verdiende overwinning in de thuiswedstrijd tegen Heino en stijgt daardoor een plaatsje op de ranglijst. Na een reeks slechte resultaten was het vandaag de vraag of TVC ’28 het tij kon keren tegen Heino, de nummer 11 van de ranglijst met 2 punten minder dan TVC ’28 maar ook met 2 wedstrijden minder gespeeld. Het was ook de grote vraag hoe TVC ’28 de nederlaag tegen Stevo zou verwerken. Na een voortvarend begin boekte TVC’28 een belangrijke en uiteindelijk verdiende overwinning.

Wedstrijdverloop

TVC ’28 begon goed aan de wedstrijd en nam meteen het initiatief. Dit resulteerde al na 8 minuten in een 1-0 voorsprong. Een scherpe voorzet van Mick Schlepper werd door Sten Rosendaal in eigen doel gewerkt. Heino liet TVC ’28 het spel maken, maar was zelf gevaarlijk in de omschakeling en kwam er soms gevaarlijk uit. In de 23ste minuut werd een voorzet van de rechterkant prima binnengetikt door Robin Gerritsen, waarbij hij Job Kuipers, die als doelman zijn debuut maakte in het eerste van TVC ’28, volledig kansloos liet. TVC ’28 had meer balbezit en kreeg ook een paar kansen. Stefan Huiskes kon in de 25ste minuut een voorzet niet doeltreffend afronden. Ook Okke Schepers had bij een aantal schoten zijn vizier nog niet op scherp staan.

Na de rust ging TVC ’28 verder waar het de eerste helft mee was geëindigd. Een nieuwe doelpoging van Okke Schepers leidde in de 60ste minuut nu wel tot een treffer. Zijn keiharde afstandsschot kon door de doelman van Heino, Robin Keizer alleen maar worden tegengehouden en de rebound werd door Niek Staarink eenvoudig binnengetikt. Heino begon wat opportunistischer te voetballen en kreeg in de 72ste minuut een zeer grote kans op de gelijkmaker. Het schot van een van de aanvallers belandde echter op de binnenkant van de paal en ook de bal die terugkwam in het 16 meter gebied kon niet worden binnen gewerkt. In de 90ste minuut was het uitblinker Okke Schepers die een eind maakte aan alle onzekerheid. Op pure wilskracht troefde hij een tweetal verdedigers van Heino af en schoot hij de bal met een harde schuiver onder de doelman van Heino door. Een al met al terechte overwinning op Heino in een wedstrijd onder leiding van de uitstekende fluitende scheidsrechter Hans Migchelbrink.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Tubantia uit Hengelo op het programma, dat TVC ’28 nog uitschakelde in het bekertoernooi.