Vandaag stond voor TVC 2 de zware uitwedstrijd tegen AWC 2 op het programma. In zeer winderige (niet de spelers) omstandigheden werd er in Wijchen om 11 uur afgetrapt.

In de eerste helft hadden de omstandigheden veel invloed op het spel. De blauwwitten creëerden enkele kansen, waar aan de andere kant keeper Bram Kamphuis reddend optrad.

Het tweede bedrijf werd een stuk spectaculairder. Kort na de thee was het AWC dat via een corner enigszins gelukkig een 1-0 voorsprong nam. De mannen van René Remie lieten het hier echter niet bij zitten op en vochten zich geweldig terug in de wedstrijd.

Zeer kort na de tegentreffer kwam het namelijk weer op gelijke hoogte na een ouderwetse scrimmage. Het is nog altijd een raadsel wie de gelijkmaker maakte, of het de wind was, aanvoerder Thomas Tijhuis of topscorer Tim Semmekrot, feit was dat de treffer telde.

Een heuse stormloop op het Wijchense doel ketende zich vervolgens af. Nog geen minuut na de gelijkmaker zorgde Tim Waaijer voor de 1-2 voorsprong, na een goede rush over links van Stefan Huiskes. De blauwwitten roken bloed en namen geen gas terug. Binnen 5 minuten na de gelijkmaker was het al 1-3, toen Gijs Kuipers een voorzet van Olivier Gillis keurig in het zijnet deed belanden.

Wat volgde was een half uur vol strijd en inzet van beide ploegen. 10 minuten voor tijd bracht AWC 2 de spanning terug via een poeier van afstand. De verdediging van TVC 2 gaf echter geen krimp, en trok de overwinning knap over de streep!

Een heerlijke overwinning voor TVC 2, dat met een geweldige teamprestatie de drie punten mee naar huis neemt. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen RKZVC 2, om 11.15 zal de bal zijn eerste omwenteling maken. Tot dan!