In de openingsfase van de wedstrijd probeerde TVC’28 de tegenstander niet te laten opbouwen door heel vroeg druk te zetten. Het goed combinerende FC Winterswijk speelde zich makkelijk onder de druk uit en al in de 6e minuut werd het 0-1 door Len Redeker. FC Winterswijk was beweeglijker en speelde agressiever dan TVC’28, dat in deze fase nog zoekende was en na 11 minuten kon Job Harmsen de stand op 0-2 zetten nadat hij met een mooie steekpass was bediend.

TVC’28 leek nu wakker en zette een tandje bij; duels werden nu wel gewonnen en na één van de balveroveringen volgde een dieptepass op Stef Roelofs die de bal van links laag en strak voorgaf waarna Mauro de “anschlusstreffer” kon binnen tikken. Hierna voerde FC Winterswijk de druk weer op zonder echt gevaarlijk te worden. Nadat Stefan Huiskes, na een afgeslagen aanval, de bal bij Stef Roelofs in de voeten speelde, kon Stef met de bal vanaf de middenlijn het strafschopgebied van de tegenstander in sprinten; zijn voorzet werd door een verdediger in het doel gelopen en de stand was weer gelijk. Nog voor de rust wist TVC’28 op voorsprong te komen; een vlotte combinatie tussen Mauro Plegt en Tom Koelman op het middenveld werd gevolgd door een diepe pass op Stef Roelofs, die de bal hard door het midden binnen schoot: 3-2. Hiermee werd een 0-2 achterstand in een klein half uur omgebogen in een 3-2 voorsprong.

In de tweede helft viel er weinig te genieten; FC Winterswijk had het meeste balbezit, zonder gevaarlijk te worden. TVC’28 beperkte zich tot verdedigen en probeerde er snel uit te komen, maar dat lukte amper. In het laatste kwartier werd TVC’28 wel gevaarlijk met enkele counters. Eerst werd nog een halve omhaal van Mauro Plegt door keeper Niels Janssen uit de kruising getikt, maar even later werd de 4-2 eindstand bereikt doordat een voorzet van Jeffrey Huizinga door een verdediger in eigen doel werd gegleden. Met deze overwinning viert TVC’28, na 3 speelrondes, zijn rentree in de 1e klasse met de koppositie!! Volgende week staat de uitwedstrijd tegen WAVV uit Wageningen op het programma.

TVC 2

TVC 2 pakt in laatste seconde punt tegen Winterswijk Na de 3-2 nederlaag vorige week tegen RKZVC 2, stond zondag voor TVC 2 de thuiswedstrijd tegen FC Winterswijk 2 op het programma. Na een hele zwakke eerste helft was de stand 0-2 voor de gasten, wat betekende dat de blauwwitten de tweede helft volle bak vooruit gingen spelen. Binnen 5 minuten was het meteen raak toen supersub Erik Olde Hampsink de keeper omspeelde en de aansluitingstreffer aantekende. In het vervolg van de helft waren er kansen over en weer. Keeper Daaf Dijkkamp was belangrijk voor TVC 2 door tot twee keer toe een 1-op-1 te pareren. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd was het wederom Erik Olde Hampsink die met een knappe tegendraadse kopbal de 2-2 eindstand op het bord zette. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Leones 2, waar de bal om 2 uur zijn eerste omwenteling maakt.