Afgelopen zondag stond voor TVC 1 het uitduel tegen koploper Rohda Raalte op het programma. Rohda won afgelopen week de eerste periode in de 1e Klasse.

Aan het begin van het duel lag het tempo aan beide kanten vrij hoog. Rohda trachtte door hoge pressie op de TVC-defensie snel tot de openingstreffer te komen. Desondanks kwam TVC 1 knap op voorsprong nadat een afgeslagen bal werd opgevangen door Tom Koelman. Koelman liet deze mogelijkheid niet onbenut en schoof de bal goed achter de Rohda-doelman. Na deze voorsprong herpakte de koploper zich en werd TVC teruggedrongen op eigen helft. De Tubbergenaren konden ook niet lang genieten van de voorsprong nadat een directe vrije trap binnenviel. Tot aan de rust kwamen beide teams goed weg en zag doelman Kamphuis een Rohda-inzet op de paal gaan. Uiteindelijk gingen beide ploegen met een 1-1 stand de rust in.

In de tweede helft startte TVC erg sterk en was het in staat om langer balbezit te houden. Waar TVC met doelpogingen van Sjoerd Oosterik, Jeffrey Huizinga en Okke Schepers dichtbij de tweede treffer was, kwam Rohda op voorsprong. Na een ongelukkige verdedigende actie in het Tubbergse zestienmetergebied, kwam Rohda via een strafschop op voorsprong. In de slotfase probeerde TVC middels wat opportunistisch spel nog gevaarlijk te worden. Helaas leidde dit niet tot de gewenste gelijkmaker waardoor TVC 1 tegen een ongelukkige nederlaag opliep. Ondanks het goed vertoonde spel in de tweede helft en een sterk verdedigende organisatie, werden er helaas geen punten meegenomen (eindstand 2-1).

Volgende week krijgt TVC bezoek van BVC uit Beek-Ubbergen. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark de Grote Moat. Donderdag speelt het eerste team in de beker, uit bij Tubantia. Om 20:00 wordt er daar afgetrapt.

TVC 2 strijdend ten onder tegen HSC 2

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de koploper, HSC 2, op het programma voor TVC 2. Voor de blauwwitten was het vandaag duidelijk: linies kort op elkaar en proberen er via de counter uit te komen. De eerste 35 minuten verliep dit foutloos, daar HSC geen kans wist te creëren. Tot de aanvallers van de koploper hun klasse lieten zien, en vlak voor rust de 1-0 en 2-0 aantekenden.

Meteen na rust bracht HSC de stand op 3-0, waarna een kleine stormloop plaatsvond. TVC hield echter stand en hield de linies gesloten. Het kwam zelfs nog terug via een penalty van Tim Semmekrot: 3-1. TVC bleef hard werken en gaf nog altijd weinig weg, totdat de linksback van HSC besloot te schieten en de bal enigszins onbedoeld binnen vloog: 4-1. In de absolute slotfase wist stormram Roy Alink de stand nog terugbrengen tot 4-2, na goed doorzetten. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week spelen de mannen van René Remie thuis tegen Rigtersbleek 2, om 11:15.