Op dinsdag 24 oktober a.s. organiseert TVC’28 op haar sportpark ‘De Grote Moat’ voor de elfde keer op rij het Internationaal JO-12 voetbaltoernooi waaraan weer Nederlandse en buitenlandse profclubs deelnemen. Twee betaald voetbalorganisaties, te weten FC Twente en PEC Zwolle hebben al vanaf de start in 2007 deelgenomen. Ook De Graafschap, Willem II en Cambuur zullen opnieuw met een team aanwezig zijn.

Voor de tweede keer in Tubbergen aanwezig zijn de jeugdspelers van FC Sankt Pauli uit Hamburg.

Vanuit België wordt KV Mechelen als trouwe deelnemer verwelkomd.

Doelstellingen
Belangrijke doelstellingen van het toernooi zijn het actief ondersteunen van de ontwikkeling van het jeugdvoetbal en het onderstrepen van de maatschappelijke positie van TVC’28 in Tubbergen. Daarom zal er, naast een eigen jeugdteam van TVC‘28 ook weer een gemeentelijk team (Team Tubbergen) deelnemen dat bestaat uit spelers van alle overige voetbalverenigingen uit de diverse kernen van de gemeente Tubbergen. Gezien het niveau van de deelnemers en de ervaringen uit de tien voorgaande edities is de organisatie er van overtuigd dat het weer een spannend en attractief toernooi zal worden. Gekozen is voor een toernooi voor JO-12 junioren van betaald voetbalverenigingen. Om het krachtsverschil tussen de profclubs enerzijds en de twee lokale teams anderzijds niet te groot te laten zijn zullen de teams van TVC’28 en Team Tubbergen bestaan uit JO-13 junioren. Spelers die dus 1 jaar ouder zijn dan die van de profclubs.

Voorbereiding op toernooi 2017
TVC JO-13 is al sinds het begin van de competitie onder leiding van de trainers Daan Geerts en Luuk Oude Lansink in voorbereiding op het toernooi. Het samenstellen en het voorbereiden van het Team Tubbergen wordt dit jaar voor het eerst gedaan door de MVV-leden Wouter Sand en Niek Busscher.

Het zal duidelijk zijn dat zowel de spelers als begeleiding er alles aan gelegen is om er straks voor te zorgen dat de ‘grote jongens’ van de betaald voetbalclubs op de nodige voetbalweerstand kunnen rekenen van de Tubbergse inbreng.

Vrije toegang
Graag wil TVC’28 iedereen uitnodigen om op dinsdag 24 oktober a.s. naar de ‘Grote Moat’ in Tubbergen te komen. Het toernooi is vrij toegankelijk en zal om 09.30 uur worden geopend.
De finale staat gepland voor 15.00 uur, waarna aansluitend de prijsuitreiking zal plaatsvinden.
De prijzen zullen dit jaar worden overhandigd door de burgemeester van Tubbergen, mevrouw Wilmien Haverkamp.
Namens de gezamenlijke Tubbergse voetbalverenigingen heet TVC’28 u allen van harte welkom om de lokale voetbaltalenten te ondersteunen!!

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws