In het seizoen 2018 – 2019 wordt een start gemaakt met de implementatie voor het jeugdopleidingsplan, zoals eerder is aangeven bij de informatiebijeenkomst voor alle kaderleden.

Via deze link (ook te vinden via de website onder het menu ‘Organisatie’) zijn de hoofdlijnen van het vernieuwde Jeugdopleidingsplan te lezen. In dit plan worden de meest belangrijke onderdelen, lange- en korte termijndoelstellingen en overzichten (organisatiestructuur) weergegeven. Naast het opleidingsplan, waarin de belangrijkste uitgangspunten staan vermeld, vormen de documenten “Technische Handleiding TVC’28 Jeugdopleiding” en “Spelprincipes TVC’28 Jeugdopleiding” de verdere (technische) inhoudelijke invulling van het technisch beleid.

Aanleiding

De aanleiding tot het schrijven van het jeugdopleidingsplan is onder meer het verouderde “TOP-plan” (TVC’28 Opleidingsplan) dat niet meer voldeed aan de huidige ontwikkelingen binnen het jeugdvoetbal en in de jeugdopleiding van TVC’28. Eén van de doelstellingen is om middels dit plan binnen de jeugdopleiding een duidelijke visie en structuur te krijgen in het opleiden van spelers/speelsters en trainers/trainsters. Tevens betreft het een (kwaliteits)verbetering voor de jeugdopleiding en de huidige kwaliteit te waarborgen waar momenteel alle teams en kaderleden hard aan werken.

“TVC’28 Jeugdopleiding als talentenfabriek en sociaal bindmiddel”

De titel ‘TVC’28 Jeugdopleiding als talentenfabriek en sociaal bindmiddel’ dekt de volledige lading. TVC’28 streeft er naar om eigen jeugd op te leiden voor het 1e en 2e elftal als ook andere elftallen. Met eigen jeugd werden diverse promoties met onder meer het 1e en 2e elftal als ook Daarbij laten meerdere “TVC-talenten” al zien dat zij doorstromen richting amateurclubs die actief zijn op een hoger niveau of worden opgenomen in de jongens-/meisjes jeugdopleiding van een BVO. Daarnaast heeft TVC’28 een belangrijke maatschappelijke functie voor jeugd en ouderen in Tubbergen.

Hoe wordt dit seizoen invulling gegeven aan het opleidingsplan?

In de eerste maanden van dit seizoen is een start gemaakt met een concrete invulling van het opleidingsplan. Jonge en startende jeugdtrainers worden op een actieve wijze ondersteunt in het trainen en coachen van een team. De ondersteuning is voor zowel prestatieve als recreatieve teams.

Ook is er inmiddels gestart met de invulling van een aantal korte termijndoelstellingen. Middels trainersbijeenkomsten en communicatie vanuit de coördinatoren per leeftijdscategorie zal het kader van de teams op de hoogte worden gesteld van de lopende actiepunten en ontwikkelingen.

Bij vragen of opmerkingen; kun je contact opnemen met een van de onderstaande personen:

Stefan Huiskes

Kelvin Stopel

Thomas Wigger

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws