Afgelopen zaterdag heeft Sinterklaas een bezoek gebracht aan TVC. In het speciaal aangeklede jeugdhonk wachtten de jongste spelers van TVC Sinterklaas en zijn twee pieten al zingend op. Afgelopen tijd hebben de pieten veel gegluurd rondom de velden van TVC. Enkele kinderen werden dan ook naar voren gehaald om uitleg te geven aan Sinterklaas.

Als een van de eersten mochten de broers Lex en Cas Hannink bij het podium komen. Sinterklaas wist te vertellen dat deze jongens een rood-geel hart hebben, iets wat hen met de papsleef is ingegoten. Hoewel de meeste Tubbergenaren bij een rood-geel hart meteen aan de buren uit Geesteren denken, hebben de jongens niks met Stevo. Ze zijn namelijk, net als hun vader, groot fan van Go Ahead Eagles! Lex gaat soms zelfs met zijn vader mee naar Deventer om de ploeg aan te moedigen. Sinterklaas juicht dit toe, wellicht omdat hij ook de rood/gele kleuren in zijn mantel draagt?

Even later werd Anna Ramakers naar voren gehaald. Wat de gluurpieten tijdens de training en wedstrijden opviel is dat Anna nogal koppig kan zijn en weigert om met haar rechterbeen te schieten, ook als de trainer dat aan haar vraagt. Links is dan ook haar favoriete been. Misschien schiet ze vanaf nu wel vaker met rechts, omdat Sinterklaas haar heeft uitgelegd dat het mindere been ook wel het chocoladebeen heet. Zo wordt scoren niet alleen leuk, maar ook nog eens lekker! Daarnaast heeft Anna zelf een warming-up spel bedacht. Hierover mocht ze uitleg geven aan Sinterklaas, de pieten en de rest van de aanwezigen.

Nadat de Goedheiligman uitgezwaaid was bij TVC zette hij zijn bezoek voort aan de buren van het TMZ. Omdat de bewoners van het Meulenbelt doorgaans weinig kattenkwaad uithalen, maakte de Sint een rondje langs de kamers van de bewoners. Er werd gekletst en genoten van al het snoepgoed dat de pieten uitdeelden. Al met al was het weer een geslaagd bezoek van de kindervriend en achter de schermen heeft hij toegezegd om TVC ook volgend jaar weer een bezoek te brengen.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws