De eerste echte wedstrijd stond op het programma. Na enkele weken pittig trainen en de gewonnen oefenwedstrijd tegen ATC ’65 was dit een ware krachtmeting.

De hoofdmacht van VC Fleringen was in de beker de opponent. In het rustige boerendorpje traden we aan met een gehavend elftal. Roy en Gijs waren nog op vakantie, Tim S. en Lex waren geblesseerd en Kevin was net terug van vakantie. Hierdoor kregen we hulp van de andere teams, dank daarvoor. Want Tom Koelman van 1 deed mee en uit 3  en 4 kwamen Carlo, Tom en Luuk.

Om klokslag 14.00 floot scheidsrechter Ordelmans op de fluit. TVC 2 begon furieus en zette meteen druk op de tegenstander. TVC 2 was feller. Had meer beweging en liet de bal sneller rond gaan. Hierdoor kregen we binnen tien minuten drie opgelegde kansen om de score te openen, maar het vizier stond nog niet op scherp bij de voorwaartsen.

En zo als zo vaak, valt hij dan andere kant. Onachtzaamheid in de verdediging betekende plot vrije doorgang voor de spits en hij schoot onberispelijk de thuisploeg op voorsprong, 1 – 0.

Een domper voor TVC 2. Maan de mannen uit Tubbergen gingen niet bij de pakken neerzitten. Het tempo werd opgeschroefd. Veel balbezit was daar en de kansen waren er ook voldoende. Fleringen kwam er niet meer uit en na een goed half uur zette Jop vanuit de kluts de stand op 1 – 1. Ook hierna kregen we nog voldoende kansen om op voorsprong te komen, maar deze zondag verliep het scoren stroef. We gingen dan ook met een gelijke stand richting de thee.

Na de pauze dezelfde elf aan de aftrap. In de rust waren de zaken besproken en de tweede helft moeste het tempo omhoog. We moesten uit de duels blijven en door lopende mensen Fleringen kapot spelen. En dat gebeurde ook. Het spelbeeld speelde zich volledig af op de helft van de tegenstander en bij vlagen was eer zeer attractief voetbal te zien door TVC 2. Eindelijk dan de voorsprong. Na een goede combinatie over links trok Jochem de bal terug op Bart die beheerst binnenschoot in de korte hoek, 1 – 2. Fleringen kon het niet meer belopen en TVC 2 verzuimde om snel op grote voorsprong te komen. In de 56’minuut drie wissels aan Tubbergse zijde. Carlo voor Bart, Tom S voor Chiel en Luuk voor Niek. Nog meer verse krachten om de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen. Kansen waren er genoeg en er werd totaal niets weggegeven. Volgens mij heeft onze keeper de tweede helft 2 ballen gehad.

En daar de 1 – 3. Na weer een goede aanval was er chaos in de zestien een hoge bal voor de goal, Jochem voorkwam dat de keeper erbij kon en Rob kopte slim over de goalie heen. De scheids keurde goed en de wedstrijd was gelopen. Er waren nog kansen op een hoger uitslag. Fleringen kreeg in de slotfase ook nog een rode kaart, de laatste man moest aan de noodrem trekken om de snelle Jochem de doorgang te verhinderen. Ook hierna nog kansen op de 1 – 4 maar helaas, de eindstand bleef 1 – 3. Toch mogen we zeer tevreden zijn met het vertoonde spel. Bij vlagen goed, agressief en creatief alleen de score moest hoger. Maar na 2 goede wedstrijden zitten we denk ik op de goede weg. Doorgaan!

VC Fleringen 1 – TVC’28 2  1 – 3 (1 – 1).

24’ min. 1 – 0

36’ min. 1 – 1  Jop vd berg

—————————————————–

54’ min. 1 – 2  Bart Leemhuis assist Jochem Jansen

76’ min. 1 – 3  Rob Koopman