In memoriam Theo Wildemors

Voetbalvereniging TVC ’28 is in rouw. Het overlijden van clubicoon Theo Wildemors is hard aangekomen. Terwijl de voorbereidingen voor het nieuwe voetbalseizoen in volle gang zijn en de euforie over de nieuwe tribune aanzwelt, laat de onheilstijding diepe sporen na. Voetbal en cijfers markeerden het leven van de geboren Geesternaar. Zijn eerste pasjes zette hij bij STEVO op het heilige gras van de Peuverweide. Later zou hij dezelfde club vele jaren als bestuurder en schatbewaarder dienen. Voor de liefde trapte hij naar Vasse en vond er zijn evenknie en naamgenoot. Ze vestigden zich in Tubbergen en gaven het leven door.

In zijn nieuwe thuishaven wist TVC ’28 hem al snel te vinden en zo gebeurde het dat hij in 1994 toetrad tot het bestuur waar hij het penningmeesterschap overnam van good old Henny Roelofs. Met zijn kennis als hoofd van de boekhoudkundige machinekamer bij de gemeente Tubbergen, groeide hij uit tot het financiële brein van TVC ’28. Bijna een kwart eeuw waakte hij over de zilverlingen van de vereniging. Gezegend met een bijkans fotografisch geheugen en mathematische bagage sleutelde hij onberispelijke jaarcijfers, begrotingen en rekeningen in elkaar. Ook de portemonnee van beheersstichting ‘De Grote Moat’ was bij hem in goede handen. Eveneens die van de Tubbergse federale voetbalraad.

Theo was geliefd. Niet alleen bij TVC ’28, ook daarbuiten. Met zijn sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel zette hij zich in voor de samenleving.
Hij was een man van het compromis, conflictmijdend, altijd op zoek naar verzoening. Met die karaktertrek droeg hij bij aan het dichten van de psychologische kloof tussen de grote sportrivalen TVC ’28 en STEVO. Mede door zijn toedoen sloeg vijandigheid aan deze en gene zijde van landstreek de Huyeren om in respect.

Ook voor Kerk en samenleving sprong Theo op de bres. Vele jaren hield hij als penningmeester van de H. Pancratiusparochie de pecunia op orde.
Wars van opsmuk, bij voorkeur vanuit de achterhoede opererend, stond hij in het leven en bood waar nodig een welgemeend luisterend oor. Zijn inzet en sociale bewogenheid bleven niet onopgemerkt. Met trots en respect werd hij zowel bij STEVO als TVC ’28 opgenomen in de eregalerij. De gouden clubspeld viel hem eveneens ten deel. Ook de KNVB stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken en omrandde zijn verdiensten met goud. En als kers op de taart werd hem toegang verleend tot de Koninklijke Orde van Oranje Nassau. Afgelopen week werd Theo ingehaald door de tijd. Immer vechtend voor de belangen van anderen kon hij de strijd voor zichzelf niet winnen.

In Theo Wildemors verliest TVC ’28 een financiële leidsman, de samenleving een sociaal bewogen dorpeling en de wereld een goed mens.

Augustus 2023
Leden en bestuur van voetbalvereniging TVC ’28.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws