Vandaag bereikte ons het uiterst droevige en niet te bevatten bericht dat op veel te jonge leeftijd in de nacht van woensdag op donderdag Martin Bekhuis overleden is.

Ruim een week geleden werd bij hem een ongeneeslijke ziekte vastgesteld. Een ziekte die hem geen enkele hoop bood op ook maar iets positiefs.

Martin was voormalig keeper van ons 1e elftal. Hij maakte eind jaren negentig van de vorige eeuw furore in een elftal dat destijds ook op het niveau van de 2e klasse acteerde. Martin was een uitstekend doelman. Een van de velen die TVC ’28 groot heeft gebracht. In het rijtje Herman Smink, Theo Oude Luttikhuis en Erik Weghorst mag Martin zeker niet ontbreken. Een keeper die heer en meester was in het 16 meter gebied. Met zijn altijd gele keeperstenue pakte hij met zijn lengte iedere hoge bal in dat gebied. Ook met de lage ballen was hij moeilijk te verschalken en heeft hij menig punt voor TVC behaald. Na zijn actieve carriëre werd hij leider/trainer van diverse jeugdelftallen en leider van het 1e elftal.

De laatste jaren was hij geen lid meer van onze vereniging maar steunde de vereniging als vriend.

Martin was niet voor het geluk geboren. Ik was vorige week woensdag bij hem op bezoek in het ziekenhuis. Ik meende te bespeuren dat -ondanks het feit dat hij toen nog niet wist of en zo ja welke behandeling er mogelijk zou zijn- hij zelf al wist dat hij niet lang meer te leven had.

En dat is helaas uitgekomen.

Als vereniging zijn we Martin ontzettend veel dank verschuldigd voor alle mooie momenten en herinneringen die hij ons gegeven heeft.

We wensen hen die achterblijven erg veel sterkte toe met dit grote gemis

Martin bedankt voor de mooie jaren.

 

 

Namens het bestuur van TVC’28

Hans Hofste

Voorzitter

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws