Veel moeders kennen het wel; het ouder-kind voetbal. Tijdens het jaarlijkse ‘Bruisend weekend’ bij TVC’28 is dit ook een jaarlijks terugkerend evenement. Bij de kabouters, de F- en E jeugd zijn het vaak nog de moeders die het tegen de kinderen mogen opnemen en elk jaar weer hoor je moeders na afloop toch kreunen en steunen: ‘Best pittig zeg, wat een sport’.

Zo ook afgelopen Bruisend weekend, alleen werd het dit keer ook omgezet in: ‘Best pittig zeg, wat een sport, eigenlijk best gaaf en zeker goed voor je. Waarom zouden we niet een clubje vrouwen bij elkaar zoeken die dat ook vinden om een nieuw damesteam te starten?’

Zo gedacht, zo gezegd en… zo gedaan! Onder het genot van een drankje werden tijdens de jaarlijkse feestavond her en der wat moeders gevraagd. Een coach werd gezocht, een datum werd geprikt en zo startte nog voor de zomervakantie het nieuwe damesteam van TVC’28.

Warm trainingspak dankzij sponsor

Is er binnen het team iemand met ervaring met voetbal? Nee dat niet. Is er binnen het team gevoel voor de bal? Dat wisselt, maar gemotiveerd dat zijn de dames zeker. Bovendien ontbreekt ook de smaak voor kleding niet. Strak gekleed, allemaal in dezelfde trainingsoutfit, verschijnt het vers opgerichte team elke vrijdagavond om 20.45 uur op de velden van De Grote Moat, om er te trainen tot 20.45-22.00 uur. Om het nog meer officieel te maken zijn de voetbalsters nu, naast de trainingsoutfit, ook strak gekleed in mooie, gesponsorde trainingspakken. Met dank aan Natascha Hoek en Chiel Braakhuis van onze sponsor Kobra Accountants & Adviseurs, lopen de dames er ook in deze koudere wintermaanden warmpjes bij.

Vooruitgang en uitbreiding

Wedstrijden worden nu nog niet gespeeld. Aanvankelijk werd er gekeken of het damesteam wel capabel genoeg was. Dat bleek nog niet zo te zijn maar vooruitgang is zeker al wel zichtbaar. Waar de ballen in het begon alle kanten opvlogen, raken nu velen het doel prima. Daarnaast gaat ook de conditie met sprongen vooruit en het inzicht in het spelletje begint meer en meer te komen. Onder het toeziend oog van trainers Jarno Veenhuis en Stephan Olthof leren de sportieve vrouwen deze sport steeds beter te beoefenen. Wat zeker gezegd moet worden is dat ook als de trainers een keer niet kunnen, steeds weer duidelijk wordt hoe bereidwillig anderen binnen TVC zijn om ons te trainen.

Wel zouden de speelsters het damesteam verder uitgebreid zien. Ervaring is dus niet vereist, maar ben je gemotiveerd en kun je wat gezelligheid meebrengen dan ben je van harte welkom!

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws