Na twee geweldige dagen op sportcomplex ‘De Grote Moat’ beleefde voetbalclub TVC ’28 gisteren een donkere dag. Na een allesbeslissend duel om lijfsbehoud in de eerste klasse ging Stevo er met de volle winst vandoor. Een domper na alle gezelligheid die de club de dagen ervoor meemaakte. Het afsluitweekend stond in het teken van gezelligheid, sportiviteit en eerbetoon.
En de gezelligheid begon vrijdag al direct toen de jongste teams hun podiumvrees overwonnen. Als sterren schitterden zij op de bühne tijdens de alom bekende playbackshow. De ouders zetten de puntjes op de i door de kinderen te voorzien van de juiste outfits, danspasjes en schmink. Dit alles werd gepresenteerd en beoordeeld door niemand minder dan DJ Müller en zijn driekoppige jury. De jeugd onder 19, 17 & 15 mochten hun voeten laten spreken op de velden van de club. Na afloop stroomde de tent vol om vol spanning af te wachten wie dit jaar tot sportteam- man, & -vrouw van de vereniging werden gekroond. Tot sportteam van seizoen 2016-2017 is verkozen JO19-2. Huidig selectiespeler van het eerste elftal Tom Koelman werd sportman van de jeugd en hoe kon het ook anders dan dat Pien Hindriksen er met de sportvrouwtitel vandoor ging. TVC wenst laatstgenoemde bij deze alvast veel succes met haar verdere carrière bij PEC Zwolle.
Om half 10 stroomden de velden de volgende dag al weer vol voor het traditionele oudervoetbal. De hele dag bleven de velden en het terras bezet, mede dankzij het prachtige weer. Na de bbq trapte de band ‘The Revolution’ af om de avond muzikaal in te luiden. Later op de avond vond het officiële moment plaats om een speciale vrijwilliger in het zonnetje te zetten. Rond de klok van 23.00 uur werd Henk van den Heuvel uitgeroepen tot Algeheel Clubman. Een titel die hem recht toedoet. Henk is lid sinds 1982. “Hij is inmiddels bijna 75 jaren en nog steeds leider en trainer van de jongens onder 15. Henk bestrijdt hiermee twee decennia en met zijn leeftijd gelijk de oudste leider/trainer die wij hebben. Henk, petje af voor jou en een diepe buiging” aldus voorzitter Hans Hofsté.

Naast de clubman werden ook de topscorer en minst gepasseerde doelman geëerd. Met maar liefst 52 doelpunten was Sanne Snijders van dames zaterdag de absolute topscorer van de club. “Het is niet gek dat de topscorer uit dit team komt” vervolgde de voorzitter. “Als je er samen 160 inschiet kan het haast niet anders”. Bram Kamphuis prolongeerde zijn titel tot minst gepasseerde doelman voor het derde opeenvolgende jaar. Hij incasseerde slechts 18 doelpunten. Na het officiële gedeelte sloot de band af, waarna DJ’s Niels en Chris de avond afsloten.
En toen dé zondag…. Hoe de groepen supporters in de vroege middag nog rond 13.00 uur vol vertrouwen van de Tubberger Es af fietsten, zo teleurstellend moesten zij deze op de terugweg zien te beklimmen. Voetbalvereniging TVC ’28 kijkt terug op een geslaagde seizoen afsluiting, maar zondag 11 juni gaat de boeken in als een zwarte zondag.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws