Voor TVC 1 stond op Hemelvaartsdag het inhaalduel uit tegen VOGIDO op het programma. VOGIDO kende een moeizame eerste seizoenshelft, maar zette na de winterstop een sterke reeks met overwinningen neer. VOGIDO verloor in eigen huis slechts 2 competitieduels in het huidige seizoen. Voor TVC 1 dus een pittige horde die moest worden genomen in de strijd om het kampioenschap.

TVC 1 moest het vandaag stellen zonder de blessuregevallen Kelvin Stopel, Bas Blokhuis, Sjoerd Oosterik en Wouter Eppink. Jeffrey Huizinga nam weer plaats op de bank nadat hij het duel tegen Luctor et Emergo vanwege een blessure aan zich voorbij moest laten gaan.

Om 14.00 uur startte het duel waarbij TVC 1 een lastig eerste half uur kende. De ploeg was slordig in balbezit en diende hierdoor vaak verdedigend in actie te komen. In deze beginfase creëerde VOGIDO ook de betere mogelijkheden en kwam op voorsprong. Waar doelman Ruud Hesselink eerst een fout in de TVC’28-verdediging nog wist te pareren, moest hij zijn meerdere erkennen in een kopbal uit de daaropvolgende cornerbal. Na de 0-1 achterstand herpakte TVC 1 zich enigszins maar wist de ploeg nog niet niveau te halen als in de voorgaande weken. Uiteindelijk kwam TVC 1 terug in de wedstrijd nadat Okke Schepers een dieptepass van Joren Bosch op waarde wist te schatten. Met vol overtuiging wist Schepers net eerder dan de VOGIDO-doelman bij de bal te komen en de gelijkmaker aan te tekenen. Na de gelijkmaker nam TVC 1 het hef in handen en was de bovenliggende ploeg in de slotfase van de eerste helft. Enkele kopkansen van achtereenvolgens Marc OudeHinken en Thijs Koopman leverden geen voorsprong op waardoor beide ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

Na de rust kwam TVC 1 sterker uit de kleedkamer. De mannen van hoofdtrainer Eric Lippold en diens assistent Niek Lucas gingen op jacht naar de voorsprong om voor het eerst de koppositie in de competitie te behalen. Nadat Mauro Plegt Niek Staarink verving, werd er verdedigend meer risico genomen wat zich uitbetaalde in een volgend doelpunt. Nadat Stef Roelofs vanaf de linkerflank een afgemeten voorzet gaf richting het doelgebied van VOGIDO, kopte OudeHinken hard binnen en zette daarmee TVC 1 op voorsprong. Nadat de vreugde bij de 1-2 weer was liggen, diende TVC 1 verdedigend alle zeilen bij te zetten om deze voorsprong te behouden. VOGIDO nam meer aanvallende risico’s en trachtte middels veel dieptepasses en voorzetten de verdedigende organisatie van TVC 1 op de proef te stellen. In de 2e helft verdedigende TVC 1 met meer overtuiging waardoor doelman Hesselink alleen vlak voor tijd nog tot een belangrijke redding moest komen. Aanvallend ging TVC’28 bij vlagen slordig om met de vrije ruimtes die ontstonden. Plegt leek een 1-op-1 duel met de VOGIDO-doelman aan te gaan maar speelde bal net te ver voor zich uit. Een harde tackle van de VOGIDO-doelman werd door de scheidsrechter niet gezien waardoor een scoringsmogelijkheid uitbleef. In een boeiende slotfase was het uiteindelijk TVC 1 dat de voorsprong uitbreidde. Een countermogelijkheid via Stefan Huiskes en Stef Roelofs werd koelbloedig afgemaakt door laatstgenoemde. Met deze treffer werd het duel beslist en is Roelofs dichtbij zijn 100e competitiedoelpunt (teller staat volgens VoetbalOost.nl op 99) voor TVC’28.

Een bevochten zege met een spannende slotfase waarin TVC 1 uiteindelijk door een betere 2e helft de winst naar zich toe wist te trekken. Tevens zorgt deze overwinning ervoor dat het eerste elftal zich koploper mag noemen en de beste papieren heeft in de titelstrijd in de 2e Klasse J.

Aanstaande zondag gaat TVC’28 op bezoek bij hekkensluiter sv Epe. Met nog 3 duels te gaan kan TVC’28 zich geen misstap veroorloven en zal bij een eventuele nederlaag van SDC’12 bij “noaber” MVV’29 het weekend erop bij winst op Epe al het duel om het kampioenschap kunnen spelen. Zo ver

is het echter nog niet en dient TVC 1 eerst de volgende “finale” te spelen; uit tegen sv Epe. Het duel in Epe start om 14.00 uur.

Zure nederlaag voor TVC 2

Woensdagavond speelde TVC 2 de inhaalwedstrijd bij DCS 2 in Zevenaar. Hoewel de thuisploeg het meeste balbezit had waren de betere kansen voor de Tubbergenaren. Na 38 minuten spelen werd een perfecte voorzet van Tim Semmekrot binnen geknikt door Roy Alink, 0-1. Nog voor rust kwam DCS 2 op gelijke hoogte door een makkelijk gegeven strafschop, 1-1. Waar TVC 2 na rust op jacht ging naar een nieuwe voorsprong, waren het de geelhemden die opnieuw wisten te scoren, 2-1. Het vlagsignaal voor buitenspel werd hierbij genegeerd door de scheidsrechter, die zijn aandeel in het resultaat versterkte door wederom een dubieuze penalty toe te kennen aan DCS, 3-1. In de slotseconde maakte Wiebe Penterman er van dichtbij nog 3-2 van, maar een punt zat er niet meer in. Aanstaande zondag speelt TVC 2 om 10.00 uur in Nijverdal tegen De Zweef 2.