Vandaag stond voor TVC ’28 de eerste wedstrijd voor de 2e seizoenshelft op het programma. “Noaber” MVV ’29 kwam op bezoek bij de Grote Moat. De club uit Mariaparochie-Harbrinkhoek was, door de eerste periode te pakken, een van de verassingen in de eerste competitiehelft. TVC ’28 trad aan in bijna een voltallige selectie; alleen de langdurige geblesseerde Wouter Eppink en Mauro Plegt waren niet beschikbaar.

Het eerste kwartier startte van beide kanten erg rommelig waarbij vooral veel overtredingen over en weer plaatsvonden. Na dit eerste kwartier nam TVC ’28 het initiatief en kwam op voorsprong na een goede crosspass van Bas Blokhuis. Jeffrey Huizinga wist op knappe wijze deze bal binnen te schieten waardoor TVC ’28 de leiding nam. Na deze voorsprong domineerde TVC ’28 de wedstrijd en creëerde het een aantal goede scoringskansen. Okke Schepers en Stefan Huiskes waren dichtbij de tweede Tubbergse treffer. Echter verdubbelde Stef Roelofs de score na een goede dribbel en hij de bal bekeken binnenschoot. Thijs Koopman wist Stef Roelofs na een snelle spelverplaatsing in deze situatie te zetten. In de resterende minuten deed MVV ’29 alleen nog wat terug met een doelpoging die na een goede individuele actie op de paal belandde.

In het tweede bedrijf was ook TVC ’28 de bovenliggende partij. De Tubbergenaren lieten diverse scoringskansen en mogelijkheden onbenut. Wel wist de ploeg van trainer Eric Lippold de vrije ruimtes te benutten. Uiteindelijk was het Okke Schepers die voor de 3e treffer zorgde nadat hij bekeken de bal in de verre hoek wist te plaatsen. Na een fraaie aanval via de drieschijf Blokhuis-Roelofs-Huiskes was laatstgenoemde die de bal net naast de kruising plaatste. MVV ’29 was dreigend met enkele snelle tegenaanvallen maar deed pas laat in de wedstrijd wat terug nadat een voorzet op fraaie wijze werd ingetikt. Het slotakkoord kwam van Jeffrey Huizinga die na een goede aanval de bal bekeken binnen schoot.

Een terechte en belangrijke overwinning voor TVC ‘28. Hierdoor nestelt de ploeg zich in de bovenste regionen. Volgende speelt TVC ’28 de uitwedstrijd tegen Vogido. De ploeg uit Enschede pakte een knap punt in de uitwedstrijd tegen Colombia.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws