TVC’28 heeft de wedstrijd tegen Epe gewonnen en doet goede zaken door het verlies van koploper MVV in de uitwedstrijd bij SDC.

Na het gelijke spel vorige week bij Bon Boys was het voor TVC1 van groot belang om de wedstrijd tegen Epe winnend af te sluiten om zo de aansluiting met de kop van de ranglijst niet te verliezen.

Gezien de posities op de ranglijst leek het een eenvoudige klus te worden, maar de wedstrijd kende een bizar scoreverlooTVC’28 begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 9e minuut op voorsprong door een kopbal van Tom Koelman. Echt lang kon TVC’28 echter niet van deze voorsprong genieten want in de 11e minuut werd het al gelijk door een knullig eigen doelpunt van Kelvin Stopel, die de bal met een sliding achter doelman Ruud Hesselink tikte.  TVC’28 was daarna zeer slordig in de verdediging en bracht zichzelf daardoor in de problemen. In de 20ste minuut wist de doelman van TVC’28 de bal niet goed weg te stompen en de bal kwam voor de voeten van Dennis Calkhoven, die de bal de bal eenvoudig kon binnenschieten. TVC’28 drong wel aan een kreeg ook wel kansen. Jeffrey Huizinga lostte in de 25ste en de 26ste minuut 2 gevaarlijke schoten, die echter geen doel troffen. In de 34ste minuut was het wel weer raak voor Epe. Een goede aanval werd doeltreffend afgerond door Sven Hoogenboezem. Het leek erop dat TVC1 met een achterstand de rust in zou gaan, maar een opleving vlak voor rust, leverde 2 doelpunten op. Jeffrey Huizinga wist binnen 5 minuten 2 keer te scoren. In de 40ste minuut kon hij een mooie aanval een goed vervolg geven door  een droge schuiver achter de doelman van Epe. In de 45ste minuut kreeg TVC’28 een strafschop toegekend door de uitstekend leidende scheidsrechter Arends, die een verdedigende actie van Epe in het strafschopgebied bestrafte. Jeffrey Huizinga faalde niet en schoot vanaf 11 meter feilloos binnen.

Na rust pakte TVC’28 de draad van voor de rust weer op wat resulteerde in een doelpunt van Stef Roelofs in de 52ste minuut. Een minuut later kreeg Okke Schepers een grote kans maar hij mistte. In de 57ste minuut was het wel weer raak voor TVC’28. Na goed voorbereidend werk door Jeffrey Huizinga, kon Tom Koelman zijn 2e treffer van deze middag aantekenen door de voorzet in de verre hoek binnen te knikken. De wedstrijd leek gespeeld maar Epe gaf zich nog niet gewonnen. In de 71ste minuut werd een prachtige voorzet van Frenkie Overmars door Koen Logen doeltreffend afgerond. Epe bleef daarna aandringen, maar wist niet meer te scoren. Dat het tot de laatste minuut spannend bleef, kon TVC’28 zichzelf verwijten, doordat zij geen gebruik maakten van de ruimte die zij kregen op het middenveld. Uiteindelijk een verdiende overwinning, die wel moeizaam tot stand kwam.

Volgende week staat voor TVC’28 de uitwedstrijd tegen Victoria’28 uit Enschede op het programma

TVC 2 weet weer wat winnen is

Tegen hekkensluiter De Zweef 2 kwam het tweede al vroeg op achterstand door een kopgoal uit een vrije trap. Hoewel TVC 2 meer balbezit had, creëerde het amper kansen. Na rust was het duel een stuk aantrekkelijker. Beide ploegen kregen kansen, maar het bleef lang 0-1. Pas in de absolute slotfase zorgde Tim Waaijer voor de gelijkmaker na een voorzet van Tim Semmekrot. In blessuretijd lukte het TVC 2 zelfs om de winnende treffer te maken. Nu was het Thom Gast die scoorde, 2-1. Volgende week speelt het tweede al om 10.00 uur in Didam tegen DVC’26 2.

TVC 3 verliest van Oldenzaal 2

TVC 3 begon sterk aan de wedstrijd en kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score te openen maar liet dit na. De scheidsrechter had na een kwartier gespeeld te hebben de spits van Oldenzaal 2, na vies natrappen, van het veld moeten zenden maar deed dit niet. In de 25e minuut kwam TVC 3 op voorsprong door een kopbal van Tom Snijders. 0-1 en tevens de ruststand. Na rust was de strijdlust bij TVC 3 nergens te vinden. De duels werden niet gewonnen en voetballend was het niet om aan te zien. Oldenzaal 2 liep hierdoor in korte tijd uit naar een 3-1 voorsprong. In een alles of niets offensief ‘scoorde’ TVC 3 de 3-2. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. In de 93e minuut was het alsnog Roy Veldhuis die met een halve omhaal de 3-2 noteerde. Dit bleek de eindstand. Volgende week speelt TVC een thuiswedstrijd tegen MVV 3.