Op dinsdag 18 oktober in de herfstvakantie werd de eerste editie van de News Outside Voetbaldag georganiseerd door Patrick Bakhuis van PB Soccer uit Almelo bij TVC ’28 uit Tubbergen. In totaal hadden 56 deelnemertjes, jongens en meisjes tussen de 6 en 14 jaar, zich opgegeven. Mooi om te zien is ook dat bij deze eerste editie 13 deelnemertjes uit Reutum en enkele deelnemertjes uit Almelo en Wierden aanwezig waren. En deze deelnemertjes beleefden een prachtige voetbaldag op het hoofdveld van TVC ’28 in een stralende zon!

Draaiboek
Het team van PB Soccer uit Almelo kwamen met 9 trainers en een heel draaiboek voor deze voetbaldag. Denk hierbij aan het ophangen van de voetbalshirts in de kleedkamers, spanframes met spandoeken en beachflags plaatsen, oefeningen uitzetten, het tekenen van het profcontract en de fotosessie daarbij, geluid klaarzetten en testen en het alvast voorbereiden van de goed verzorgde lunch. Kortom alles stond in het teken om de deelnemertjes de beleving van een voetbalprof te laten ervaren.

Opening
Na een openingswoord van Patrick Bakhuis van PB Soccer in de kantine van TVC ’28 konden de deelnemertjes het voetbalshirt aantrekken dat voor ze klaar hing in de kleedkamer. Daarna was de opkomst op het hoofdveld met daarbij de hymne van de Champions League. Iedereen moest door een oranje en blauw rookgordijn het hoofdveld betreden. Een ambiance die je ook bij het profvoetbal tegen komt. Dit was een prachtig gezicht en de deelnemertjes genoten volop van deze aandacht!

Ochtendtraining, lunch en middagprogramma
Bij de ochtendtraining werd een parcours opgesteld van 8 trainingsvormen. De oefeningen waren het gatendoek, de snelheidsmeter, het snelheidsparcours, het bakkenschieten, diverse dribbelvormen, 1 tegen 1 vorm en de middencirkel partij. De deelnemertjes genoten van de oefeningen en pakten deze goed op na de uitleg van de trainers van PB Soccer. Waar nodig werden ze gecoacht door deze ervaren trainers. Tussen de middag was er een goed verzorgde lunch in buffetvorm. Dit alles om onnodige verspilling te voorkomen. Het was een gaaf gezicht dat meer dan 60 personen zaten te genieten van deze lunch en alles liep letterlijk en figuurlijk gesmeerd.

Na de lunch stond het middagprogramma op de rol. Dit stond in het tekenen van toernooivoetbal. Er werden 6 teams geformeerd en er werd 8 tegen 8 gespeeld. Dit resulteerde uiteindelijk in de kleine finale (Europa League) en daarna vond de grote finale (Champions League) op het programma. De finalisten mochten wederom opkomen met de hymne van de Champions League en door een rookgordijn het hoofdveld betreden. Het werd een spannende pot en ook tussen de trainers onderling was er de spanning om te winnen. Uiteindelijk was de uitslag 1-1 en moesten penalty’s bepalen wie de winnaars werden van de eerste editie van de News Outside Voetbaldag. Dit werd uiteindelijk Juventus die Barcelona wist te verslaan!

Beleving
Organisator Patrick Bakhuis van PB Soccer te Almelo: “Het was een prachtige eerste editie van de News Outside Voetbaldag bij TVC ’28 in Tubbergen. Een hoofdveld met een mooie uitstraling, deelnemertjes die goed wilden luisteren en volop genoten van de oefeningen. Daar doen we het voor en daar word ik ook blij van”. Ook Brian Brokelman van News Outside is erg enthousiast: “Prachtig om de beleving van alle deelnemertjes te zien. Op zo’n dag kunnen ze zich mooi ontwikkelen en genieten ze volop. Ook heb ik de SWTD benaderd alsmede wethouder Hilde Everlo om dit ook aan te bieden voor de armoedegezinnen in de gemeente Tubbergen en de gemeente Dinkelland. Er deden al enkele deelnemertjes mee via de SWTD en hopen ook op meer deelname, want de sport is voor iedereen! Binnenkort ga ik samen met Patrick Bakhuis evalueren en we hopen volgend jaar nog meer deelnemertjes te mogen verwelkomen. Hierbij denk ik aan meer deelnemertjes uit de gemeente Tubbergen zoals Geesteren, Albergen, Fleringen en Langeveen maar ook daarbuiten zijn deelnemertjes welkom, bijvoorbeeld Weerselo, Saasveld, Borne en Vriezenveen. Kortom dit smaakt naar meer, dus op naar de 2e editie van de News Outside Voetbaldag”!

Links Brian Brokelman (News Outside uit Tubbergen) en Patrick Bakhuis (PB Soccer uit Almelo)

Foto’s: Ben Haarhuis

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws