Aan het einde van het voetbalseizoen staat er bij TVC ’28 het welbekende Bruisend Weekend op het programma. De vrijdagavond stond in het teken van de playbackshow met daarbij de sportmannen en sportvrouwen verkiezingen van de diverse jeugdteams. Zaterdagavond stond in het teken van de Temmink verkiezing. Ieder elftal draagt een speler naar voren die het tegen elkaar opnemen met diverse spellen.

Jubilarissen, 25 jaar, 40 jaar, 50 jaar en 60 jaar lid:

Op deze avond zijn ook de jubilarissen gehuldigd inzake het 25 jarig jubileum. Dit zijn de volgende leden: Floris Burink, Willem Hulshof, Jan Hulshof, Erik Olde Hampsink, Ruben Tijhuis, Richard Geelen, Roy Dams, Hidde Penterman, Jordy Siegerink, Diewe ten Dam, Maarten Oude Avenhuis, Stef Roelofs, Koen Schrameijer, Daan Steenbakker, Bas Blokhuis, Joren Bosch, Pim Schepers, Koen Detert Oude Weme, Kai Steggink, Timo Burink, Koen Olde Hampsink, Jarno Kroeze, Wiebe Penterman en José Voss. Een flink aantal van deze jubilarissen was aanwezig om een presentje in ontvangst te nemen.

Voor het 40 jarig jubileum werden de volgende leden gehuldigd en kregen het horloge van TVC ’28: Barry Bekke, Ruben Harmelink, Maik Koopman, Emiel Werger, Rene Everlo en Ronald Koopman

Barry Bekke: Al 40 jaar als voetballer voorop in de strijd. Momenteel speler van TVC 11, vaste keus(basisplaats). Niet alleen gezegend met voetbaltalent en voetbalinzicht, maar ook één van de topspelers in de kaartcompetitie van TVC ‘28.

Ruben Harmelink: Ook een speler met een lange staat van dienst bij TVC ‘28. In de jonge jaren speler va TVC 1. Inmiddels met het klimmen van de jaren speler van TVC 11 geworden. Altijd veldspeler, maar de laatste tijd ook wel eens keeper vanwege een hardnekkige blessure. In het verleden ook menige jaren ingezet als vrijwilliger bij de jeugd van TVC ‘28.

Maik Koopman: In een grijs verleden jeugdleider en lid van het jeugdbestuur van TVC ’28 geweest. We zijn Maik de laatste jaren wat uit het oog verloren. Dat komt misschien ook door de verhuizing van Tubbergen naar het verre Beuningen.

Emiel Werger: Oud speler van TVC 1. Eigenlijk zit hij nog steeds bij TVC 1, alleen is hij zijn basisplaats kwijtgeraakt. Hij zit nu permanent in de dug-out, als leider, als verzorger met de waterzak en spons en soms mag hij ook nog meedoen als grensrechter. Daarnaast is Emiel ook nog lid van het stichtingsbestuur en was hij ook betrokken bij de realisatie van het nieuwe kunstgrasveld.

Rene Everlo: Rene is niet meer actief als voetballer bij TVC ‘28, maar heeft wel de coördinatie op zich genomen van de trainingsgroep die op de zondagmorgen nog een balletje trapt. Dat doet hij al enige tijd tot volle tevredenheid van de veteranen. De sportieve zondagmorgen wordt in de kantine meestal gezellig afgesloten.

Ronald Koopman: Ronald is lid geworden in 1981 en is nog vrij lang als speler actief geweest. Meestal verdediger. Ronald is nu nog actief als jeugdleider, alwaar ik hem als scheidsrechter nog wel eens langs het veld tegen kom.

Foto: Ronald Koopman en Emiel Werger

Er waren ook nog twee leden 50 jaar lid, namelijk Gerard Loman en Jan Oude Breuil. Zijn kregen een waardebon van ’t Oale Roadhoes van € 100.

Gerard Loman: “Gait Loman”. Naast de actieve en prachtige voetballoopbaan heeft Gerard ook veel gedaan voor TVC ‘28. Hij heeft o.a. onderdeel uitgemaakt van de activiteitencommissie en van de technische commissie. In die hoedanigheid was hij ook vele jaren presentator tijdens het Bruisend Weekend.

Jan Oude Breuil: Jan is ook al lid geworden in 1971. In 2011 werd hij gehuldigd voor 40 jaar lidmaatschap. Jan is na zijn actieve loopbaan als speler vele jaren vrijwilliger geweest bij TVC ‘28. Zo was hij vele jaren jeugdleider en ook trainer van de jeugd. Hij zette zich vooral in voor de lagere elftallen en dat werd zeer gewaardeerd. Naast zijn inzet voor de jeugd, staat Jan ook bekend als de lasser van de VUT ploeg. Als er iets gelast moest worden, dan deed Jan dat.

Foto: Gerard Loman

En verder werden er ook nog 3 leden gehuldigd met het 60-jarig lidmaatschap. Dit waren Joop Lingeman, Tonnie Oude Luttikhuis en Henny Schrameijer.

Joop Lingeman: Joop is al lid sinds 1962. In een ver grijs verleden speler, maar als snel jeugdleider en jeugdtrainer. Later jarenlang leider bij TVC 2. Daarbij werd vaak een kaartje gelegd, 21-en. Daarbij kreeg hij zelfs de bijnaam ‘God’, omdat hij altijd won.

Tonnie Oude Luttikhuis: Na zijn actieve loopbaan als speler, heeft Tonnie zich heel breed ingezet voor de club. Zo was hij jaren  grensrechter bij TVC 1. Tegenwoordig is hij trouwe supporter bij alle wedstrijden van TVC 1. Ook is Tonnie druk met het wassen en beheren van de sporttenues en maakt hij deel uit van de accomodatiecommissie. Je kunt ook niet gauw bij TVC ’28 binnen komen of je komt Tonnie wel ergens tegen. Een echte clubman dus. Niet voor niets ook lid van verdienste!

Henny Schrameijer: Henny is jarenlang scheidsrechter en ook coördinator bij de scheidsrechters geweest. Hoewel Henny de laatste jaren wat gesukkeld heeft met zijn gezondheid, is hij toch weer regelmatig aanwezig op de grote Moat. Bij thuiswedstrijden zit hij in het hokje van de kaartverkoop, direct naast de fietsenstalling. Het verhaal gaat dat Henny daar elke keer een gehaktbal voor ontvangt, maar dat hij zo weinig kaartjes verkoopt dat die gehaktbal er eigenlijk niet uit kan….Henny is een trouwe supporter en ook niet voor niets benoemd tot lid van verdienste!

Foto: Tonnie Oude Luttikhuis, Henny Schramijer en Joop Lingeman

Nog mooi om te vermelden is dat de minst gepasseerde doelman en topscorer 2 dames zijn. Dus de minst gepasseerde doelvrouw, met slechts 9 doelpunten, is Daphne Hoekstra. En de dame die afgelopen seizoen 42 het net heeft doen bollen is Marleen Pegge.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws