TVC 1 heeft vandaag de laatste kans op een langer verblijf in de 1e klasse met beide handen aangegrepen. In een echte degradatiewedstrijd met veel strijd, wist TVC 1 in de 2e helft het verschil te maken. Germania uit Groesbeek werd uiteindelijk nog met ruime cijfers verslagen. De eerste helft kende een rommelig verloop met veel strijd van beide kanten, die zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde. Er waren maar weinig kansen over en weer. Uit het niets viel dan ook de 0-1 in de 45ste minuut. Wesly van Merkestein, wist te profiteren van een fout in de achterhoede van TVC 1 en lobde de bal over de keeper.

Na rust greep TVC1 meteen het initiatief en de stand was in de 46ste minuut al weer in evenwicht door een treffer van Mauro Plegt, die een voorzet binnen gleed. TVC 1 bleef daarna ook de betere ploeg. In de 59ste minuut wist Okke Schepers uit een corner te scoren, door de bal bij de tweede paal met zijn mindere rechterbeen in de touwen te jagen. Een geweldige volley in het dak van het doel. Nadat Jeffrey Huizinga in de 70ste minuut een goede kans net niet kon verzilveren, was het in 75ste minuut wel raak. Een vlammend schot van hem ruim buiten de zestien, werd door de keeper van Germania verkeerd ingeschat. Dat het nog even weer spannend werd, kwam door een inschattingsfout van de keeper van TVC 1. Bij een hoekschop van Germania schatte hij de bal verkeerd in, waardoor Tijn Jellema de bal kon binnenkoppen. Gelukkig liet TVC 1 zich niet van de wijs brengen en bleef het de aanval zoeken. Na goed voorbereidend werk van Stef Roelofs kon Mauro Plegt in de 80ste minuut zijn 2e treffer van de middag binnen tikken. De bekroning voor een geweldige wedstrijd. Het slotstuk van deze middag was echter voor Okke Schepers. Nadat hij op het randje van de zestien onderuit werd gehaald, mocht hij zelf aantreden voor de vrije trap. Met zijn sterke linkerbeen vuurde hij een kanonskogel af in de kruising en liet hij de keeper van Germania geheel kansloos.

Omdat alle concurrenten voor degradatie vandaag hebben verloren, was dit een zeer belangrijke overwinning voor TVC 1. Met nog 7 wedstrijden te gaan, waaronder de kraker tegen Stevo op paaszaterdag, komen de concurrenten voor degradatie weer in zicht. Volgende week moet TVC 1 echter aantreden voor de lastige uitwedstrijd tegen de koploper BVC uit Beek-Ubbergen.

Zure nederlaag voor TVC 2.

Op een lastig te bespelen hoofdveld waren TVC 2 en Longa’30 2 aan elkaar gewaagd. Na rust zorgde Kevin Stroot voor een 1-0 voorsprong. Waar TVC 2 vlak voor tijd een opgelegde kans miste, was Longa’30 2 in de absolute slotfase tweemaal trefzeker uit een scrimmage: 1-2. Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd bij De Zweef 2 op het programma. Aanvangstijd is 10.00 uur.

TVC 3 verliest met 3-0 bij de Tukkers 3. TVC speelde slordig en kon na 20 minuten verder met 10 man. Pim Dijkkamp werd uit het veld gestuurd. Daarna was het de tukkers die domineerde en liep via 2 standaardsituaties uit naar 2-0. TVC kon voorin geen vuist maken en de tukkers maakte er op het eind nog 3-0 van. Het gat met koploper Kosc is nu 5 punten. Kosc 2 is volgende week onze tegenstander