Home / Actuele informatie

Actuele informatie

TVC-2014-kleinDe vereniging TVC’28 telt anno 2015 ongeveer 850 leden. TVC is afkomstig uit Tubbergen, een dorp met ongeveer 5500 inwoners. De club is een echte amateurvereniging, maar wel een met ambitie. Naast een goede jeugdopleiding kenmerkt de vereniging door een prachtige accommodatie en een goede organisatie. De vereniging wordt gedragen door het bedrijfsleven getuige de vele sponsoren die de club ondersteunen. In dit artikel zullen we op enkele van deze onderwerpen nader in gaan.

De vereniging komt in het seizoen 2014/2015 met liefst 12 seniorenteam en 2 damesteam uit in competitieverband. Voor een dorpsclub een fors aantal. Wat daarbij opvalt dat er vooral veel relatief jonge seniorenteams zijn. De vereniging slaagt er buitengewoon goed in om de jeugd aan haar te binden. Vooral het laatste decennium heeft de vereniging een groei doorgemaakt en steeg het aantal seniorenteams gestaag. Respect en waardering alsmede een goede organisatiestructuur zijn daar mede debet aan.

De jeugdafdeling  is eveneens omvangrijk. Het aantal juniorenteams bedraagt 14, te weten vier A-teams, vier B-teams, vijf C-teams, een meisjes A en een meisjes C team. De pupillenafdeling is zo mogelijk nog groter met vijf D-teams, zeven E-teams en zeven F-teams en een meisjes D. De allerjongsten beginnen bij de Kabouterafdeling om het jaar erop ingedeeld te worden in een team dat in competitieverband uit komt. In de loop van het seizoen groeit de Kaboutergroep tot zo’n 20-25 jongelingen.

De jeugdtrainers komen vooral voort uit eigen vereniging. TVC28 hecht veel waarde aan opleiden van trainers en kaderleden. Slechts de trainer van A1 is van buiten de vereniging afkomstig en is genaamd Remco Weusthof. Hij maakte vele jaren deel uit van de hoofdmacht van de Tukkers uit Albergen en zette onlangs een punt achter zijn imposante carrière om zich volledig op het trainersvak te kunnen richten. De trainers van de overige prestatieteams komen uit de club voort en hebben allemaal de trainersopleiding TC III jeugd gevolgd.

Techniektrainingen maken onderdeel uit de het voetbaltechnisch beleid. Wekelijks krijgen enkele prestatieve jeugdteams een specifieke techniektraining die wordt gegeven door een aantal oud eerste elftalspelers. Hierdoor maken de jeugdige spelers op gebied van techniek snelle stappen.  Door demonstratietrainingen van onder meer Boudewijn Pahlplatz en Erik Weghorst van FC Twente wordt het niveau verder ontwikkeld.

Het verzorgingsteam bestaat uit een zestal opgeleide mensen waarvan er iedere avond een op het complex is om in de verzorging te voorzien of om remedialtrainingen te verzorgen. Het team heeft de beschikking over een goed geoutilleerde verzorgingsruimte met onder meer twee behandeltafels. Alle prestatieteams beschikken over een verzorger tijdens de wedstrijden.
De vrijwilliger neemt een belangrijke plaats in binnen de vereniging. Talloze mensen staan wekelijks klaar om hun diensten aan te bieden. De Technische Commissie heeft er voor gezorgd dat er bij alle jeugdteams, van TVC A1 tot TVC F10, gemiddeld vier kaderleden per team beschikbaar zijn. Een fantastische prestatie, maar het getuigt bovenal een geweldige betrokkenheid. Opvallend verschijnsel is dat een groot deel van deze vrijwilligers uit diezelfde jeugdafdeling afkomstig is. Veel A en B junioren verzorgen trainingen voor pupillenteams, zijn leider of scheidsrechter. Ook alle seniorenteams zijn voorzien van voldoende leiders, assistent scheidsrechters en verzorgers.

Sportcomplex “De Grote Moat” is de afgelopen 10 jaar geheel gerenoveerd en uitgebreid. De vereniging beschikt over vijf velden, te weten drie natuurgrasvelden, een groot kunstgras trainings- annex speelveld en een kunstgras pupillenveld. Het clubgebouw bestaat onder meer uit een ruime kantine, een ruime bestuurskamer, twee commissiekamers en een keuken met een grote bergruimte en koelcel. Ten behoeve van trainingen en wedstrijden beschikt de club over liefst 12 moderne kleedkamers, twee scheidsrechterskleedkamers, twee ruimtes voor het accommodatieteam en een grote ballenopslagruimte. Wekelijks spreken tegenstanders hun waardering uit voor het fantastische complex.

De sponsoring laat bij TVC28 niets te wensen over. Zo’n 250 sponsoren steunen de vereniging. Niet alleen bedrijven uit Tubbergen maar ook uit kerkdorpen en andere plaatsen in Twente. Hoofdsponsoren zijn bouwgroep Huiskes en aannemersbedrijf Hoek uit Tubbergen. Daarnaast beschikt de club over een 21-tal stersponsoren en zo’n 38 cosponsoren die allemaal speciale samengestelde sponsorpakketten hebben. Jaarlijks wordt een grote sponsoravond georganiseerd. Er zijn afwisselende programma’s, waarbij bijvoorbeeld ’s-middags een bekende gastspreker acte de presence geeft en ‘s-avonds een thuiswedstrijd van Heracles Almelo wordt bezocht.

Het internationaal D-toernooi dat dit jaar voor de zesde keer op de dinsdag in de herfstvakantie georganiseerd is de laatste altijd een groot succes. De eerste editie werd gewonnen door FC Utrecht dat in de finale na strafschoppen wist te winnen van FC Groningen en vorig jaar zette Feyenoord Hertha BSC gedecideerd met 2-0 aan de kant. Aan het toernooi nemen 16 teams deel, afkomstig uit Denemarken, België, Duitsland en Nederland.

De prestaties bij zowel jeugd- als seniorenafdeling waren de afgelopen jaren talrijk. Na diverse kampioenschappen van de TVC A1, TVC B1 en TVC C1 komen al deze teams uit op divisieniveau. TVC A1 speelt in de derde divisie en TVC B1 in de derde divisie. Het C1 en D1 team spelen in de hoofdklasse. Afgelopen seizoen waren vooral de reserveteams aan de beurt om in de feestvreugde te delen.

SONY DSCHet 1e elftal (foto) wist in 2008 te promoveren naar de 3e klasse door kampioen te worden in de 4e klasse B. Het jaar daarop was er sprake van een tussen jaar en bezette men een 5e plek in de 3e klasse A. In 2010 was er opnieuw sprake van promotie nadat Sportclub Brummen en Avantie Wilskracht in de nacompetitie werden verslaan. In 2011 wist TVC 1 als debutant in de 2e klasse een periodetitel te behalen, maar werd het uitgeschakeld door HVV Tubantia 1. De opmars werd niet gestopt, want een seizoen later schreef TVC 1 clubhistorie door kampioen te worden (met uiteindelijk 10 punten voorsprong op de nummer 2) in de 2e klasse. In vijf jaren tijd is de club dus van de vierde klasse naar de eerste klasse opgestoomd. Dit alles is gebeurd met spelers uit eigen jeugd. Een bijzonder detail is dat de derby tegen Stevo Geesteren na 31 jaar weer in ere werd hersteld.

 

 

TVC 1 - STEVO 1 (2012)

Kortom TVC 1 komt dit jaar uit in de 1e klasse E Oost, TVC 2 komt wederom uit in de reserve hoofdklasse en TVC 3 acteert op het niveau van de 3e klasse.

FFV_0870m TVC 1

De ambities namens het bestuur van TVC28 (op sportief vlak) zijn er op gericht om met het 1e elftal in de 1e klasse te blijven komend seizoen. In het jonge team zit voldoende potentie om daarop gericht te kunnen zijn. TVC 2 moet proberen om in het linkerrijtje mee te draaien in de reserve hoofdklasse en TVC 3 moet ook proberen om in het linkerrijtje te belanden aan het einde van de competitie. Dat geldt ook voor de prestatieve jeugdteams die op divisie- of hoofdklasseniveau spelen. Uitdaging is wel om de aansluiting tussen het 2e elftal en het 3e en 4e elftal te verkleinen om de continuïteit beter te kunnen waarborgen.